Salut detecta un increment de casos de grip una vegada remet la Covid

Els especialistes no relacionen la infecció respiratòria ‘ordinària’ amb cap situació concreta encara que els darrers dies s’han diagnosticat diversos joves que van ser al Carnaval d’Encamp

Sovint, la simptomatologia de la grip i el coronavirus és similar.
Sovint, la simptomatologia de la grip i el coronavirus és similar. ARXIU

El departament de Salut està denotant els darrers dies un increment notable de casos de grip. En certa manera seria una situació normal una vegada la intensitat del coronavirus ha començat a remetre i, també, mesures com el port de mascareta, que faciliten el combat de qualsevol infecció respiratòria ha començat a decaure.

Les fonts consultades, més enllà d’admetre l’augment de quadres de grip no donen, per ara, major transcendència a aquest fet ni, aparentment, ho vinculen a cap situació ni acte concret. Això ve a tomb pel fet que fonts familiars han reconegut que els darrers dies s’han diagnosticat diversos joves assistents a actes del Carnaval d’Encamp com a engripats. I, més concretament, se’ls hauria diagnosticat de grip A.

Però les fonts ministerials consultades han explicat que ara per ara no es pot parlar de cap brot concret ni d’una relació directa amb cap acte concret. Això sí, en tractar-se d’una infecció respiratòria, qualsevol lloc on hi hagi aglomeració de persones pot incrementar el contagi. Les fonts de Salut consultades han assegurat, a més, que en l’actualitat no es diferencien les variants de grip perquè totes es tracten igual.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending