Salut detecta un brot entre disset persones que van assistir a un acte en un local musical

L’origen és un concert que es va fer la setmana passada, malgrat que des de l’establiment s’assegura que es van seguir en tot moment els protocols sanitaris, inclòs un test d’antígens previ a tots els artistes

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença. SFGA

El ministeri de Salut ha notificat aquest divendres un brot que afectaria disset persones que haurien acudit a un acte que es va celebrar en un local musical d’Andorra la Vella i que s’hauria celebrat fa uns dies, suposadament, seguint tots els protocols establerts. Segons ha explicat el ministre Joan Martínez Benazet, els contagiats serien treballadors i assistents -clients ha dit exactament- de l’esmentat acte. L'establiment combina les actuacions musicals amb el servei de copes.

L’origen del brot té el seu origen en una sessió de música que va tenir lloc la setmana passada a l’establiment. En concret, era un concert amb diferents artistes, la majoria dels quals del país, que anaven pujant per torns a l’escenari per tocar les seves composicions. El dilluns van saltar les alertes quan un dels participants va començar a trobar-se malament. Es va fer una TMA i va donar positiu.

A partir d’aquest moment, es va activar el protocol habitual, tot localitzant tots els assistents. Les proves realitzades han permès detectar fins a 17 positius. Els integrants de l’Oficina Covid estan fent el seguiment “acurat i precís” corresponent, al mateix temps que s’ha obert una investigació, tot i que el ministre de Salut ha volgut remarcar que es fa “en un pla més constructiu”.

Segons fonts del local, cap dels casos detectats seria greu. Al contrari, molts d’ells, per ara, es mantenen asimptomàtics i l’afectació més important no passa d’una mica de febre. Caldrà, però, veure com evolucionen tots ells els pròxims dies.

Des de l’establiment s’ha volgut deixar clar que, en tot moment, es va complir el protocol establert per Salut. De fet, l’acte estava autoritzat. També s’ha apuntat que tots els artistes que van pujar a l’escenari s’havien fet un test d’antígens previ que havia donat negatiu i que la distància entre taules es va mantenir en tot moment. Al concert hi va assistir una vintena de persones, per sota, asseguren, de l’aforament màxim permès.

A banda, es remarca que no és pas el primer acte d’aquest estil que es feia al local. Al contrari, des de l’estiu passat se n’havia fet un bon grapat sense que en cap s’hagués produït cap contagi. “La cultura és segura. Ha estat mala sort; coses que passen”, afirmen. A la vegada, també deixen clar que la voluntat és mantenir l’activitat en el futur, tot remarcant que, fins ara, “el protocol havia funcionat bé”.

-seguirà ampliació-

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending