Salut cribrarà alumnes i mestres que fan classes presencials

Els objectius d'aquesta vigilància són determinar si hi ha presència del virus SARS-CoV-2 entre la població dels centres educatius i identificar precoçment les persones infectades

Comentaris

Entrada a l'escola francesa d'Andorra la Vella.
Entrada a l'escola francesa d'Andorra la Vella. Comú d'Andorra la Vella

El Govern farà un cribratge mitjançant la prova diagnòstica TMA a una mostra d'estudiants i personal dels centres educatius durant la setmana vinent. Els objectius d'aquesta vigilància són determinar si hi ha presència del virus SARS-CoV-2 entre la població dels centres educatius que han iniciat l'activitat presencial recentment i identificar precoçment les persones infectades.

Per efectuar aquesta vigilància és necessària la participació voluntària de la població. Queden excloses les persones que ja hagin patit la malaltia prèviament i les que no han assistit cap dia als centres educatius des de la seva reobertura.  La prova TMA es duu a terme mitjançant l'obtenció d'una mostra orofaríngia i nasofaríngia. Els resultats positius es comunicaran per part del ministeri de Salut. Els resultats negatius no es comunicaran personalment però estaran disponibles, en la major brevetat possible i en un termini màxim de 72 hores en la Història Clínica Compartida (HCC).

Alguns pares i mestres s'han queixat del poc termini que hi hagut entre la recepció de la carta on es notifica la realització del test i la inscripció. El document, amb la signatura de la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas té data del dia 10 i el límit, com a molt tard, era aquest dijous.

Etiquetes

Comentaris

Trending