Salut ‘celebra’ el que considera una estabilització del nombre de contagis de Covid

L’índex de reproducció del coronavirus se situa ara en 0,99 després que la mitjana d’infeccions és d’una cinquantena diària

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença d'aquest dilluns.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença d'aquest dilluns. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha celebrat aquest dilluns el fet que tot i haver incrementat els darrers dies la capacitat diagnòstica no s’ha detectat un increment de casos. La mitjana diària d’infeccions notificades els darrers dies se situa al tomb dels cinquanta casos i l’índex de reproducció de la malaltia és ara de 0,99, amb la qual cosa “la impressió és que s’està estabilitzant el nombre de casos”.

Just les darreres 24 hores s’han notificat 47 nous casos positius de Covid, situant-se el total de contagis des de l’esclat de la pandèmia en 9.596 positius. Actualment hi ha 776 persones malaltes, de les quals n’hi hauria 37 d’ingressats a l’hospital, dotze dels quals a l’UCI, i tretze pacients més que estan a la planta Covid del Cedre, encara que es preveu que durant el dia d’avui es donin cinc altes en aquest dispositiu.

Martínez Benazet també ha informat que hi ha dinou aules totalment confinades, cinc més que la jornada de diumenge, i 48 classes més que té aïllats alguns dels seus integrants. Els darrers dies s’haurien fet 3.282 proves de detecció ràpida del coronavirus entre escolars, obtenint tretze positius, mentre que en tot el que es porta de tercera onada s’han fet 11.215 tests obtenint resultats positius en 35 casos. El ministre també ha explicat que s’ha iniciat el cribratge de treballadors de sectors que estan de cara al públic sense que ara mateix es tinguin dades.

El titular de Salut, que fa precs perquè l’activitat econòmica al Principat no s’hagi de restringir més, tampoc obrir de moment, com ha deixat clar, s’ha referit al fet que el fins ara el seu homòleg espanyol, Salvador Illa, deixi el càrrec. Li ha desitjat “encerts” en els seus nous reptes polítics i ha destacat la bona sintonia que hi ha tingut. Això no vol dir, però, que no hi hagi unes “relacions intenses” amb Espanya i que no hi pugui haver “una proximitat i empatia amb la nova titular de la cartera quan estigui nomenada”, confirmant sense voler-ho que la fins ara ministra de Política Territorial, Carolina Darias, assumirà el ministeri de Sanitat.

Comentaris (3)

Trending