Salut i Afers Socials donen el vistiplau a Salita perquè reprengui les visites

Els epidemiòlegs del ministeri no detecten ni cap infecció preocupant ni cap procediment incorrecte

Accés a Salita per l'avinguda Josep Viladomat d'Escaldes.
Accés a Salita per l'avinguda Josep Viladomat d'Escaldes. Toni Solanelles

Salita podrà reprendre tan aviat com la direcció del centre ho tingui apunt les visites de familiars als usuaris de la residència. Així ho han decidit els ministeris de Salut i Afers Socials després que experts en epidemiologia i altres tècnics del departament que dirigeix Joan Martínez Benazet hagin fet una inspecció al centre gestionat per la multinacional Domus Vi per comprovar si hi havia alguna irregularitat.

De fet, ara ja no es parla ni de brot. Els casos haguts les darreres setmanes, després que el coronavirus hagués remès en general i, també, als centres sociosanitaris, seria un focus que, hores d’ara, es donaria per controlat. “Pel moment no es detecta cap infecció”, han assegurat fonts oficials governamentals, que han assegurat que els responsables de la inspecció efectuada durant la jornada d’avui tampoc no han detectat que s’estigui fent cap procediment incorrecte.

Visita d'autoritats a Salita fa poques setmanes.

Relacionat

Salut farà aquest divendres una inspecció a Salita per mirar de saber què hi està passant

Per tant, i en absència hores d’ara d’elements de preocupació, Salut i Afers Socials han donat a la direcció del centre l’autorització pertinent perquè puguin reiniciar les visites als interns. Això sí, seguint un estricte compliment de les mesures de protecció i seguretat que els dos ministeris van establir en un protocol que és vigent des de dijous de la setmana passada. Hores d’ara no és clar si Salita reactivarà les visites durant aquest mateix cap de setmana.

Comentaris

Trending