Salut admet que pretén incrementar les tarifes sanitàries “mirant la realitat de cada professió”

La CASS reclama un increment lineal per a tots els professionals que sigui equivalent al 7,1% de la inflació del 2022

Cesar Marquina durant la compareixença d'aquesta tarda.
Cesar Marquina durant la compareixença d'aquesta tarda. Toni Solanelles

El ministre de Finances i portaveu de Govern, Cesar Marquina, ha confirmat que “fa temps que s’està treballant” en l’actualització de les tarifes sanitàries. En aquest sentit ha confirmat que Salut treballa en una proposta d’increments asimètrics, contravenint d’aquesta manera la voluntat de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), que reclama un increment lineal per a tots els professionals equivalent a la inflació haguda el 2022 (del 7,1%).

Marquina no ha volgut dir que hi hagi res tancat perquè “estem analitzant aquestes dades”, en referència a les actualitzacions o no de tarifes que hi hagi hagut els darrers anys en funció de cada col·lectiu professional. El portaveu governamental ha recordat que hi ha sectors en què les tarifes fa deu anys que no experimenten cap increment. Per tant, hi ha “sensibilitats diferents” i la voluntat ministerial és respondre “mirant la realitat de cada cas, de cada professió”.

Un metge auscultant un pacient.

Relacionat

Divergències entre Govern i CASS per l’actualització de les tarifes dels metges

En qualsevol cas, el Govern analitzarà la situació abans de fer una “proposta” a cada col·lectiu. Marquina tampoc ha volgut dir que el 7,1 de l’IPC de l’any passat sigui el topall. El ministre ha explicat que s’analitzarà la proposta que s’ha fet des de la CASS i que, com s’ha dit, proposa l’augment lineal que ara mateix el Govern descarta.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending