El retrocés de la pandèmia s’accentua: més altes, menys contagis i menys hospitalitzats

En els tres darrers dies s’han notificat ‘només’ trenta nou casos, que gràcies a les prop de vuitanta recuperacions hagudes situa el nombre de la malalts actius en 152

Una imatge del centre hospitalari.
Una imatge del centre hospitalari. Toni Solanelles

Moltes més altes que nous contagis, cada vegada menys malalts actius i a poc a poc, menys pressió a l’hospital. Encara que no es pot cantar victòria, ni molt menys, el retrocés de la pandèmia, ara per ara, és un fet. I les dades evidencien que, sobre el paper, la davallada no només és constant sinó que s’accentua.

Els darrers tres dies s’han notificat ‘només’ trenta contagis. Si a això se li afegeix que s’han donat per recuperades 77 persones, comporta que el nombre de persones contagiades oficialment de forma activa minva de manera important, fins a situar-se en ‘sols’ 152, de les quals, tres (i un turista a banda) resten hospitalitzades. Dues a planta i dues a l’UCI, una de les quals aquesta persona de fora que es va trobar malament visitant el país i com l’altre contagiat de Covid ingressat a cures intensives necessita de ventilació mecànica.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 14.954 persones i es registren un total de 14.673 altes. El total de defuncions fins a la data és de 129. Sortosament fa dies que aquesta xifra no sofreix modificacions. Com s’ha dit, actualment hi ha 152 casos actius: dues persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i dues a l’UCI –ambdós amb ventilació mecànica–, un d’ells un turista no resident.

Pel que fa als vaccins contra la Covid-19, des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 94.106 dosis –50.335 primeres dosis i 43.771 segones–. Els darrers dies només s’han administrat segones dosis, en concret, se n’han injectat 471, essencialment divendres.

Comentaris (5)

Trending