La restauració ja exigeix el passaport sanitari per poder-hi accedir

Alguns establiments demanen el certificat Covid amb ple convenciment, d’altres lamenten la ‘persecució’ que viuen aquells que han decidit no vacunar-se per ara

Rètols anunciant la nova exigència.
Rètols anunciant la nova exigència.

Des d’aquest divendres és obligatori disposar del passaport sanitari per poder accedir als establiments de restauració. A partir de dilluns la mateixa exigència s’imposarà a d’altres locals i negocis més encarats a l’oci. El decret governamental aprovat dimecres estableix aquestes noves directrius amb la voluntat d’intentar posar frens a l’avenç desbocat de la pandèmia, que ha repuntat amb molta força a molts indrets de tot el món, especialment a Europa, i també a Andorra.

La mesura és més clara que fins ara, quan es podia triar entre exigir el certificat Covid o mantenir certes limitacions que hi havia fins llavors -ara una part queden sense efecte i, d’altres, com l’ús de la mascareta mentre no es menja, segueixen vigents-, i no hi ha marge de maniobra per als restauradors (bars, cafeteries, restaurants, hotels). Davant d’això, els empresaris no tenen més remei que respectar-ho.

Fins ara, quan la petició del passaport Covid era optatiu, l’adhesió a aquesta exigència havia estat molt baixa. Ara, hi ha establiments que demanen el certificat amb ple convenciment que és una mesura que cal -més enllà de la imposició legal- i d’altres lamenten la divisió social que s’està creant. “En el cas d’alguns clients, les mirades d’odi cap a aquells que han decidit no vacunar-se és realment perillosa”, han assegurat algunes fonts.

vacuna no certificat
Cartell anunciant que es reserva un espai per a no vacunats en un bar de la Massana.

Hi ha locals que han decidit, fins i tot, reservar espai a l’exterior, on decau l’exigència del passaport sanitari, per aquelles persones no vacunades que igualment vulguin consumir. I encara hi ha buits legals perillosos. Què passa amb aquelles persones que no s’han vacunat per prescripció mèdica? Aquest cas no es contempla entre els escenaris que donen dret a l’obtenció del passaport sanitari. I haver-se de fer un test per anar el bar cada cop que calgui, diuen alguns dels afectats per aquesta situació, no seria la solució.

Comentaris (16)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.