La restauració ja exigeix el passaport sanitari per poder-hi accedir

Alguns establiments demanen el certificat Covid amb ple convenciment, d’altres lamenten la ‘persecució’ que viuen aquells que han decidit no vacunar-se per ara

Rètols anunciant la nova exigència.
Rètols anunciant la nova exigència.

Des d’aquest divendres és obligatori disposar del passaport sanitari per poder accedir als establiments de restauració. A partir de dilluns la mateixa exigència s’imposarà a d’altres locals i negocis més encarats a l’oci. El decret governamental aprovat dimecres estableix aquestes noves directrius amb la voluntat d’intentar posar frens a l’avenç desbocat de la pandèmia, que ha repuntat amb molta força a molts indrets de tot el món, especialment a Europa, i també a Andorra.

La mesura és més clara que fins ara, quan es podia triar entre exigir el certificat Covid o mantenir certes limitacions que hi havia fins llavors -ara una part queden sense efecte i, d’altres, com l’ús de la mascareta mentre no es menja, segueixen vigents-, i no hi ha marge de maniobra per als restauradors (bars, cafeteries, restaurants, hotels). Davant d’això, els empresaris no tenen més remei que respectar-ho.

Fins ara, quan la petició del passaport Covid era optatiu, l’adhesió a aquesta exigència havia estat molt baixa. Ara, hi ha establiments que demanen el certificat amb ple convenciment que és una mesura que cal -més enllà de la imposició legal- i d’altres lamenten la divisió social que s’està creant. “En el cas d’alguns clients, les mirades d’odi cap a aquells que han decidit no vacunar-se és realment perillosa”, han assegurat algunes fonts.

vacuna no certificat
Cartell anunciant que es reserva un espai per a no vacunats en un bar de la Massana.

Hi ha locals que han decidit, fins i tot, reservar espai a l’exterior, on decau l’exigència del passaport sanitari, per aquelles persones no vacunades que igualment vulguin consumir. I encara hi ha buits legals perillosos. Què passa amb aquelles persones que no s’han vacunat per prescripció mèdica? Aquest cas no es contempla entre els escenaris que donen dret a l’obtenció del passaport sanitari. I haver-se de fer un test per anar el bar cada cop que calgui, diuen alguns dels afectats per aquesta situació, no seria la solució.

Comentaris (16)

Trending