Un resident del Cedre amb Covid i un ingressat a l’hospital eleven a 69 les víctimes de la pandèmia

Els dos homes havien estat diagnosticats fa pocs dies com a contagiats, encara que com a mínim en un dels casos la infecció es va afegir a la dolença inicial que el va dur al centre hospitalari

El primer pacient andorrà de Covid-19 va estar ingressat una setmana a la planta específica del centre hospitalari.
El primer pacient andorrà de Covid-19 va estar ingressat una setmana a la planta específica del centre hospitalari. Toni Solanelles

Dues persones més, dos homes, han mort les darreres hores en relació amb el coronavirus. Tots dos, de poc més de 70 anys i de 83, respectivament, havien estat diagnosticats com a contagiats fa pocs dies, encara que com a mínim en un dels casos hi havia altres patologies prèvies. Amb aquestes dues defuncions, la xifra de víctimes vinculades a la pandèmia s’eleva ja a 69, de les quals una quinzena ja cal imputar-les a aquesta segona onada.

La primera de les defuncions ha estat la de l’home de 83 anys, una de les persones que va ser diagnosticades com a infectat de Covid mentre estava ingressat a la planta de cirurgia de l’hospital, on va arribar perquè se li intentessin resoldre uns problemes de pàncrees. El brot del virus que es va detectar en la planta ara clausurada el va contagiar i la Covid hauria actuat com a malaurat accelerador estant ja a la planta hospitalària on s’atenen els infectats per l’esmentada malaltia.

Una ambulància dels bombers va acudir a l'avís però no s'hi va ser a temps.

Relacionat

El coronavirus s’emporta una noia molt jove confinada al seu domicili

La segona de les defuncions d’aquest divendres s’ha produït a la planta d’hospitalització Covid del Cedre. Un dels residents que hi havia ingressats ha perdut la vida poc després del migdia. S’havia diagnosticat com a contagiat de coronvirus arran dels cribratges que s’han estat fent al centre sociosanitari -d’on les darreres hores ha sortit algun altre usuari cap a l’hospital- després que es detectessin alguns professionals contagiats i també, inicialment, dues residents amb símptomes.

Comentaris

Trending