Mantes per als pacients i nòmines regularitzades però conveni en l’aire al transport sanitari

Els problemes de comunicació entre els diversos interlocutors de l’UTE concessionària del servei dificulten la resolució dels problemes de fons que hi ha amb el persona, que la setmana que ve hauria de formalitzar una denúncia a Inspecció de Treball

Una ambulància d'Andorra de Transports Sanitaris.
Una ambulància d'Andorra de Transports Sanitaris. Toni Solanelles

Els problemes ‘domèstics’ que hi ha en el servei de transport sanitari no medicalitzat que el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) té concessionat a la unió temporal d’empreses (UTE) Andorrana de Transport sanitari es van resolent. Ni que sigui a cops. Però qüestions com la falta de mantes o la regularització de primes remuneratòries no satisfetes degudament s’han anat regularitzant. Una altra cosa són temes més de fons relacionats amb condicions laborals que hi hauria el compromís de recollir en un conveni.

I els problemes de comunicació interna que aparentment hi ha en la unió temporal d’empreses que configura Andorrana de Transport Sanitari estaria dificultant la solució a les múltiples complicacions, de fons, que van sorgint des que la nova concessionària va assumir el servei. En una reunió de seguiment del transport que s’ha fet aquest matí, els responsables del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) han exigit a la concessionària que fixi un interlocutor vàlid i amb prou galons, per dir-ho així, perquè pugui assumir els compromisos assolits, segons fonts sindicals.

Una de les noves ambulàncies del transport sanitari.

Relacionat

El SAAS assegura que va fent el seguiment del transport sanitari en tan què mediador

Certament, aspectes denunciats recentment pels treballadors com la manca de material -com ara mantes- per tenir cura dels pacients o les anomalies detectades en les nòmines s’han anat resolent. Durant la setmana els responsables de recursos humans de l’empresa han anat contactant amb els treballadors per regularitzar els dèficits que presentava la nòmina d’octubre, amb variables que pertocaven al setembre. Com afirma el SAAS en un comunicat oficial, “els aspectes tècnics s’han resolt satisfactòriament per tal que no es vegi afectada la qualitat del servei”.

El SAAS manté en un comunicat oficial que “els aspectes tècnics s’han resolt satisfactòriament per tal que no es vegi afectada la qualitat del servei”. Ara bé, sobre “els aspectes del conveni s’ha acordat continuar mantenint reunions amb caràcter prioritari per mirar de resoldre-ho el més aviat possible”

Ara bé, sobre “els aspectes del conveni s’ha acordat continuar mantenint reunions amb caràcter prioritari per mirar de resoldre-ho el més aviat possible”.És sobre aquestes qüestions més de fons que els representants del SAAS -avui Marcos Gutiérrez que ha acudit per fer el traspàs al nou cap d’Urgències, Jordi Samsó, també present a la cita, i Miguel Marín, responsable del transport sanitari de la parapública- han demanat al responsable avui de l’empresa, David Montero, que és el ‘soci andorrà’ d’Ambulàncies Egara, que l’UTE aclareixi fins on pot arribar i fins on no.

Però que les posicions s’han de mantenir i no pot ser que en funció de l’interlocutor canviïn els compromisos. Segons fonts properes a l’empresa, en les properes setmanes es veuran progressos significatius. Aquestes mateixes fonts consideren que hi ha aspectes deficients que deriven de l’anterior concessionària i que han d’anar solucionant amb el temps. El personal, però, dubta de tot plegat i té intenció d’interposar una denúncia davant Inspecció de Treball durant la setmana que ve, després que aquesta setmana ja s’hagi contactat amb el departament governamental per anunciar l’acció.

El fet que hi hagi dues empreses que tenen contractats els tècnic de transport, segons les fonts sindicals consultades, tampoc no ajuda gens ni mica. En aquest sentit, les fonts sindicals consultades expliquen que tot plegat s’ha d’homologar. Perquè, recorden, en el marc de l’adjudicació del servei hi ha una carta de subrogació per la qual l’actual concessionària ha d’assumir les condicions que oferia l’anterior adjudicatària que, els darrers tres anys, va funcionar relativament bé tot i que el conveni estava denunciat.

Les noves ambulàncies.

Relacionat

La concessionària del transport sanitari cita els treballadors per solucionar ‘errors’ de la nòmina

Les fonts sindicals consultades han recordat que al seu dia hi va haver el compromís del ministeri de Salut -que després no es va explicitar en el plec de bases- que els treballadors de la concessionària del transport sanitari no medicalitzat havien de gaudir de la mateixa graella salarial que els tècnics que té directament contractats el SAAS atès que es tracta de la mateixa feina i la mateixa titulació. Però això no ha estat així i, justament, diversos tècnics de la concessionària han acabat fent el salt al SAAS.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending