Preocupació a l’hospital per l’increment de persones que acudeixen a Urgències amb ‘quadres Covid’

Els professionals sanitaris temen que no tindran l’estiu calmat que fa unes setmanes es preveia i clamen per la prudència i la prevenció i que la ciutadania no abaixi la guàrdia

Accés a l'hospital per Urgències.
Accés a l'hospital per Urgències. Toni Solanelles

La preocupació es torna a instal·lar entre els sanitaris. Són els primers que voldrien poder normalitzar els hàbits vitals més ràpid del que està passant. Però, per ara, no hi ha manera. Fins al punt que les darreres setmanes s’ha incrementat el nombre de persones que acudeixen al servei d’Urgències amb quadres (sovint no especialment greus) compatibles inicialment amb la Covid i que després s’acaben confirmant o no.

En tot cas, és evident que hi ha un increment de casos i malgrat que aquest dimecres es va donar l’alta a l’única persona hospitalitzada en dies, no hi ha dubte que hi tornarà a haver casos que acabaran amb ingrés al centre hospitalari, segons les fonts consultades, que han explicat que si fa unes setmanes hi havia la sensació que l’estiu podria ser relativament calmat, ara hi torna haver més activitat i en conseqüència preocupació. No hi ha cap dubte, malauradament, que tornarà a haver-hi activitat hospitalària en relació amb el coronavirus.

Els sanitaris clamen per la prudència i la prevenció, especialment si no s’ha completat la pauta de vacunació, i tot i així, es recorda que la vaccinació no evita els contagis, que el que sol fer la vacunació és davallar la càrrega viral de la Covid i, per tant, rebaixar la ‘potència’ del virus. En definitiva, els professionals de la salut demanen que no s’abaixi la guàrdia i que se segueixin les directrius donades.

I és que la nova variant Delta i el fet que el bon temps hagi comportat més interacció social està fent estralls arreu. A Catalunya sense anar més lluny la situació torna a ser complicada, amb un confinament nocturn dictat a desenes de ciutats on l’índex d’infecció s’ha tornat a desmarxar. Entre les ciutats on entre la 1 i les 6 de la matinada no hi podrà haver ningú al carrer a no ser que estigui autoritzat hi ha la Seu d’Urgell.

Comentaris (6)

Trending