El positiu d’un infant de maternal obliga a aïllar la seva classe de la francesa d’Escaldes

L’alumne, asimptomàtic, ha estat sotmès a les proves pertinents després que la seva germana fos diagnosticada com a contagiada de coronavirus durant el cribratge educatiu

Comentaris

Una imatge de l'escola d'Escaldes.
Una imatge de l'escola d'Escaldes. ARXIU

El positiu de coronavirus d’un infant de maternal de l’escola francesa d’Escaldes obligarà a aïllar tota la seva classe. Així ho ha anunciat aquesta tarda el Govern. És el primer confinament parcial que es dicta seguint les directrius fixades en el protocol conjunt dels ministeris de Salut i Educació des que es va reiniciar el curs dimecres passat. L’infant, asimptomàtic, ha estat sotmès a les proves després que la seva germana fos diagnosticada com a contagiada de Covid durant el cribratge educatiu.

Aplicant el protocol establert pels ministeris de Salut i Educació, el grup convivent d’aquest infant, que inclou la seva classe, s’ha de mantenir aïllats. D’aquesta manera, als infants se’ls farà una primera prova diagnòstica durant les pròximes hores i se’ls hi repetirà durant els propers dies abans de poder tornar a classe. Per la seva banda, els professors que van estar en contacte amb aquesta classe, romandran amb vigilància per part de les autoritats sanitàries per si en els pròxims dies apareixen símptomes compatibles amb la Covid-19.

Els docents van seguir les mesures preventives establertes en els protocols per a les classes de maternal, fent ús de la mascareta en tot moment. Des dels ministeris de Salut i Educació i Ensenyament Superior es recorda que l’aïllament d’algunes aules entra dins els protocols establerts i recalquen la importància del cribratge escolar, que permet fer un aïllament selectiu quan es detecta un positiu i que la resta d’escolars puguin seguir el desenvolupament habitual de l’activitat lectiva.

Comentaris (6)

Trending