El personal dels centres sociosanitaris es cribrarà cada quinze dies

La segona reunió de la comissió de seguiment ha servit per veure com s'estan aplicant els protocols

Comentaris

La comissió s'ha reunit aquest divendres.
La comissió s'ha reunit aquest divendres. SFGA

El personals dels centres sociosanitaris serà cribrat cada quinze dies segons s'ha decidit aquest divendres la Comissió de Seguiment Sociosanitari reunida a la sala d'actes de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Serà el metge del propi del centre qui podrà receptar el cribratge davant la detecció de qualsevol símptoma relacionat amb la Covid-19. ​

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy ha presidit la segona reunió de la comissió que ha servit per veure com s'estan aplicant els protocols als centres i compartir experiènces sobre com estan funcionant les relacions amb els usuaris i les famílies. "Hem revisat l'activació d'aquests protocols i com ho estan organitzant i com treballen per plantes i nuclis de convivència", ha dit Filloy.

S'ha fet el seguiment dels cribratges que s'han efectuat darrerament al personal i als usuaris amb periodicitat mensual. "Hem acordat que tot i que la situació no té res a veure amb la que teniem mesos enrere, és important no abaixar la guàrdia i ser molt prudents. Per tant, hem decidit augmentar els cribratges quinzenals al personal, que és el que entre i surt del centre".

Durant la reunió també s'ha comentat que el Govern i les residències compten amb reserves de 900.000 parells de guants, més d’un milió de mascaretes i prop de 60.000 bates, a més d'altre material de protecció individual. Així mateix, s'ha parlat pròxima temporada de vacunació de la  grip.  Filloy ha subratllat la importància d'estar molt atents a la malaltia estacional entre els padrins i, malgrat que encara no hi ha data per l'inici de la campanya de vacunació contra la grip, ha manifestat que serà "altament recomanable" però no obligatòria.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending