Un oncòleg del Clínic atendrà dos dies per setmana a l’hospital

El SAAS fa mesos que arrossega múltiples problemes per atendre degudament els pacients oncològics i en part pal·liarà les deficiències a través d’un acord amb el centre sanitari barceloní que pren efecte aquest dimecres

Entrada a l'hospital.
Entrada a l'hospital. TONI SOLANELLES

Un oncòleg de l’Hospital Clínic de Barcelona atendrà dos dies per setmana des d’aquest dimecres els pacients oncològics del país. El professional de l’oncologia en qüestió visitarà a Andorra i amb la seva presència el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) mirarà de pal·liar els dèficits que arrossega en la matèria des de fa mesos. Una baixa de llarga durada i la dificultat per trobar oncòlegs està comportant múltiples problemes per atendre els pacients oncològics.

El SAAS ha trobat la solució provisional dins el conveni marc que té signat fa anys amb el Clínic ha arribat a un acord per donar suport en l’atenció dels malalts oncològics. Aquest acord, segons que exposa el SAAS en un comunicat, es concretarà amb la presència a l’hospital d’Andorra d’un metge especialista en Oncologia dos dies a la setmana a partir d’aquest dimecres, 14 de juny.

L'entrada de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell

Relacionat

El SAAS espera incorporar un oncòleg en un màxim de dos mesos per desfer el col·lapse al servei

Prèviament a aquest acord, recorda el SAAS, ja s’havia iniciat el reforç del servei d’oncologia del SAAS. Un dels oncòlegs ha doblat la seva presència amb visites dos dies a la setmana i s’ha posat en marxa un nou dispositiu de consultes de control per als pacients estables per part d’un metge internista.

L’operador sanitari del país s’ha hagut d’espavilar conscient del deficient servei que està oferint -en part per causes alienes a la seva voluntat i alhora imprevisibles- i més encara tenint en compte les fortes crítiques que fa temps que llança l’Assandca, partidària entre altres coses que es pugui oferir la radioteràpia al país.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending