El SAAS espera incorporar un oncòleg en un màxim de dos mesos per desfer el col·lapse al servei

La baixa d’un dels dos facultatius continua complicant la situació i des d’Assandca lamenten que “els pacients hagin de pagar la mala gestió” i que “la resposta no hagi estat ràpida”

L'entrada de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell
L'entrada de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell Pilar Candel

L’allargament de la baixa d’un dels dos oncòlegs continua complicant la situació del servei a l’hospital i una de les solucions provisionals ha estat que algunes de les consultes les assumeixi un metge internista. Almenys així ho posen en relleu des d’Assandca en què posen en relleu que hi ha pacients que els retardat les visites de control. Des del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària s’explica que en un termini d’entre un i dos mesos es pugui incorporar un nou oncòleg.

La situació actual del servei d’oncologia amb un dels facultatius de baixa no és la més adient. Això ha anat provocant que es reprogramessin visites o que un metge internista n’hagi assumit d’altres. Segons el president de l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca), Josep Saravia, “m’ha vingut a veure gent que li han retardat la seva visita de control i, malgrat que sembla que estigui curat, té càncer” i lamenta que “els pacients estiguin pagant la mala gestió del SAAS”.

“Això solucionarà momentàniament el problema perquè amb un oncòleg fixe i dos pujant i baixant no cobrim el 100”

Per intentar resoldre el col·lapse, fonts del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària han explicat que “ tenim en fase de tràmits d'acreditació un oncòleg que esperem que es pugui incorporar en els propers 1 o 2 mesos”. Segons Saravia, “això solucionarà momentàniament el problema perquè amb un oncòleg fixe i dos pujant i baixant no cobrim el 100”. És conscient que el personal actual està fent tots els esforços per intentar a arribar a tot.

El president d’Assandca ha criticat que el SAAS hagi trigat tant perquè “no ens podem permetre que estigui de baixa un oncòleg i no hi hagi una solució de seguida. La resposta del SAAS ha estat trista”. Alerta que els dos oncòlegs que pugen de Catalunya a fer visites uns dies determinats “van saturats i cada any es donen més casos de càncer”. En aquest sentit, considera que, com a mínim, hi hauria d’haver dos facultatius fixos.

Una imatge de l'hospital.

Relacionat

L’allargament de la baixa d’un oncòleg enquista el col·lapse al servei

Josep Saravia també està a l’espera de poder rebre les dades sobre el càncer a Andorra, que segons li va dir l’aleshores ministre de Salut, Albert Font, haurien d’arribar entre aquest mes de maig i juny. Des d’Assandca preveuen demanar una reunió a partir de la setmana vinent amb la nova titular de la cartera, Helena Mas.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending