La situació actual del servei d’oncologia amb un dels facultatius de baixa no és la més adient. Això ha anat provocant que es reprogramessin visites o que un metge internista n’hagi assumit d’altres. Segons el president de l’Associació Andorrana contra el Càncer (Assandca), Josep Saravia, “m’ha vingut a veure gent que li han retardat la seva visita de control i, malgrat que sembla que estigui curat, té càncer” i lamenta que “els pacients estiguin pagant la mala gestió del SAAS”.
“Això solucionarà momentàniament el problema perquè amb un oncòleg fixe i dos pujant i baixant no cobrim el 100”
Per intentar resoldre el col·lapse, fonts del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària han explicat que “ tenim en fase de tràmits d'acreditació un oncòleg que esperem que es pugui incorporar en els propers 1 o 2 mesos”. Segons Saravia, “això solucionarà momentàniament el problema perquè amb un oncòleg fixe i dos pujant i baixant no cobrim el 100”. És conscient que el personal actual està fent tots els esforços per intentar a arribar a tot.
El president d’Assandca ha criticat que el SAAS hagi trigat tant perquè “no ens podem permetre que estigui de baixa un oncòleg i no hi hagi una solució de seguida. La resposta del SAAS ha estat trista”. Alerta que els dos oncòlegs que pugen de Catalunya a fer visites uns dies determinats “van saturats i cada any es donen més casos de càncer”. En aquest sentit, considera que, com a mínim, hi hauria d’haver dos facultatius fixos.
Josep Saravia també està a l’espera de poder rebre les dades sobre el càncer a Andorra, que segons li va dir l’aleshores ministre de Salut, Albert Font, haurien d’arribar entre aquest mes de maig i juny. Des d’Assandca preveuen demanar una reunió a partir de la setmana vinent amb la nova titular de la cartera, Helena Mas.
Comentaris (3)