L’allargament de la baixa d’un oncòleg enquista el col·lapse al servei

El SAAS ha reprogramat les visites urgents a altres facultatius i per les de tràmit ha posat un internista, però encara se n’estan anul·lant moltes, fet que genera neguits a molts pacients

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

La situació del servei d’oncologia de l’hospital no millora. Al contrari, es pot dir que va a pitjor. La baixa d’un dels dos oncòlegs de la plantilla s’allarga i això provoca que es continuïn endarrerint o suspenent visites. Per ara, s’ha buscat una solució intermitja, que és fer que alguna de les consultes les assumeixi un metge internista. L’enuig dels pacients, però, va en augment, com ha pogut constatar Altaveu.

Actualment, l’equip d’oncologia de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell està compost per cinc persones. Primer, dos oncòlegs. Un d’ells és, justament, el que està de baixa. A sobre, és el que està de forma fixa al país. Per tant, qui més visites assumia. Després, hi ha un hematòleg i dos radioncòlegs.

El principal problema ara mateix és el fet que la baixa d’aquest facultatiu s’ha allargat més temps. Es pensava que, a priori, es podria reincorporar al servei fa uns dies, però no ha estat així. Al contrari, tot fa pensar que la seva absència anirà per més temps del previst. I, per tant, això agreuja la situació del servei, que ja va patir un cop dur quan l’oncòleg que s’havia contractat va acabar renunciant i tornant a Sòria.

El rètol del SAAS a la plaça davant l'hospital.

Relacionat

El SAAS admet que, ara mateix, va curt d’oncòlegs

De moment, s’ha pres una primera mesura per intentar reconduir part de les visites. Així, s’ha habilitat un dels metges internistes del SAAS per atendre aquelles consultes més de tràmit, com ara l’avaluació d’anàlisis. Paral·lelament, es reprogramen les visites més urgents a altres oncòlegs.

Ara bé, també això està provocant anul·lacions, com han denunciat alguns pacients afectats a Altaveu. Evidentment, amb una malaltia de la gravetat del càncer, apunten, la inquietud és molt elevada quan rebre la notificació que se’ls elimina una cita mèdica.

El SAAS continua, però, buscant la forma d’ampliar el servei amb més especialistes. Com s’ha dit, era la intenció a l’hora de contractar un facultatiu provinent de Sòria que, finalment, ha renunciat a la plaça. Les fonts de la parapública consultades apunten que “es troba en procés de cobertura i de reforçament del departament”, un objectiu que es vol complir de “forma urgent”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending