L’oficina Covid només farà el seguiment dels infectats menors de 3 anys o de més de 65 anys

Una vegada relaxades les mesures en relació amb la pandèmia, els ‘stop labs’ adapten els horaris i, en concret, el de la plaça de Braus obrirà de dilluns a dissabte entre les 8 i les 18.30 hores i els diumenges entre les 9 i les 15 hores amb accés per la porta principal

Rètol de l'oficina Covid a la porta de l'edifici de les Columnes.
Rètol de l'oficina Covid a la porta de l'edifici de les Columnes. Toni Solanelles

L’oficina Covid ja no rastrejarà la immensa majoria de contagis de coronavirus. Amb el relaxament de les mesures i la incidència i, sobretot, menor agressivitat de la variant Òmicron, sols es farà el seguiment de les franges poblacionals que es consideren més sensibles. Això són els infants de menys e 3 anys i les persones de més de 65 anys.

Com apunta el Govern en un comunicat, els canvis es fan coincidint amb l’aixecament progressiu de les mesures preventives temporals per fer front a la pandèmia. Tal com va apuntar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el relaxament de les mesures s’explica en el context actual, amb la variant òmicron, molt menys agressiva que les anteriors, i amb bona part de la població immunitzada –per haver passat la malaltia o per haver rebut la vacuna–. 

L’oficina Covid, s’ha dit, farà el seguiment de les franges d’edat més sensibles: els infants menors de 3 anys i les persones de més de 65. En aquest darrer cas, la mesura busca protegir especialment les persones més vulnerables, seguint l’estratègia marcada per l’executiu. També hi ha canvis en els horaris dels ‘stop labs’ a partir de dilluns. 

Així, a partir de la setmana vinent, el centre de proves diagnòstiques i tests d’antígens de la plaça de Braus obrirà de dilluns a dissabte entre les 8 i les 18.30 hores i els diumenges entre les 9 i les 15 hores. L’accés es fa per la porta principal i no pel lateral com s’ha fet durant molts mess. Pel que fa a l’‘stop lab’ del Pas de la Casa, es mantindrà obert els divendres entre les 11 i les 15 hores. 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending