Salut detecta 73 nous casos i hi ha un ingrés més a l'UCI per coronavirus

Hi ha deu pacients, set amb ventilació mecànica, 17 a planta i sis a la residència sociosanitària El Cedre

Comentaris

El primer pacient andorrà de Covid-19 va estar ingressat una setmana a la planta específica del centre hospitalari.
El primer pacient andorrà de Covid-19 va estar ingressat una setmana a la planta específica del centre hospitalari. Toni Solanelles

La darrera actualització de dades sanitàries indica que l'hospital de Nostra Senyora de Meritxell té 27 pacients ingressats per coronavirus. D'ells ,17 són a planta i 10 a l'UCI (amb ventilació mecànica set). A banda, hi ha sis padrins interns a la planta específica de la residència El Cedre. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha informat de 73 nous casos i un total de 5.208.

La Unitat de cures intensives (UCI) compta aquest divendres amb deu pacients, segons ha informat per mitjà de les xarxes socials el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS). Es tracta d'un malalt que estava a planta i que ha estat traslladat al servei de màxima vigilància. En total, hi ha 27 malalts Covid a l'hospital, 17 d'ells a planta. La xifra total és la mateixa que en l'actualització de dijous.

Pel que al Cedre, s'ha registrat un nou ingrés d'un padrí i ara en són sis. El pacient, segons ha dit Martínez Benazet és asimptomàtic. El nombre d'actius ha baixat a 1.173, 29 menys que dijous. Pel que fa a les aules, n'hi ha tretze amb vigilància activa tres amb tots els membres aïllats i deu amb només alguns confinats. Hi ha 21 aules en vigilància passiva.  Es comptabilitzen un total de 3.960 altes i 75 defuncions des de l'inici de la pandèmia.

Amb aquestes dades, el ministre de Salut ha informat que la propagació de contagis es manté a la baixa, però que cal mantenir les mesures actuals perquè el virus segueix entre la població. "Cal no donar cames al virus i minimitzar la interacció social", ha subratllat. La taxa de reproducció del virus (rho) se situa en 0,88. "La tendència és bona, igual que la pressió sobre el sistema sanitari", ha destacat Martínez Benazet.

Etiquetes

Comentaris

Trending