Els casos actius de Covid baixen del centenar per primer cop en dos mesos

La cinquena onada va clarament a la baixa, amb només un contagi detectat en les darreres 24 hores i quinze noves altes

Cartell del SAAS.
Cartell del SAAS. Altaveu

La cinquena onada del coronavirus està en franca retirada. Les dades dels darrers dies així ho evidencien, amb una considerable disminució dels nous positius que, sumat a les altes que es van donant, permeten que els casos actius tornin a situar en els valors més baixos des de l’esclat de la crisi sanitària. Ja hi ha menys de cent pacients amb la malaltia i es confia que la dada segueixi caient els pròxims dies.

La pandèmia torna a estar, almenys al Principat, en franca remissió. Ho evidencia el fet que des de Salut, en la darrera actualització, només s’ha diagnosticat un nou contagi. Per tant, són 15.003 els diagnosticats des de març del 2020.

Al mateix temps, els metges han pogut atorgar fins a quinze noves altes. Això, provoca que el número de casos actius hagi caigut en catorze. Dels 102 de dilluns a  només 88. Per tant, per primer cop des de finals de juny la dada està per sota del centenar. A l'hospital es manté el número d'ingressats. Quatre resten a planta de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i dos a la unitat de cures intensives (UCI), ambdues sense ventilació mecànica.

Pel que fa als vaccins contra la Covid-19, des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 95.857 vacunes –50.924 primeres dosis i 44.933 segones–.

Etiquetes

Comentaris

Trending