El nombre de nous casos de Covid en un sol dia torna a superar el centenar

La recuperació de malalts permet mantenir estable el nombre de contagis actius mentre que el saldo d’altes i baixes a l’hospital només comporta un pacient més ingressat

UNA SANITÀRIA TREBALLANT EN UN BOX DE L'HOSPITAL.
UNA SANITÀRIA TREBALLANT EN UN BOX DE L'HOSPITAL. Altaveu

Si només s’haguessin de tenir en compte el diagnòstic de contagis, les darreres 24 hores haurien estat de les pitjors o les més preocupants des de fa dies: de l’actualització sanitària de dimecres a la d’aquest dijous hi ha 106 nous casos positius, molts d’ells al tomb d’equips esportiu o petits brots domèstics. Sortosament, la recuperació del mateix nombre de contagiats fa que la xifra de malalts actius al país continuï estabilitzada al tomb dels vuit-cents casos, en concret, 809.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 6.534  persones –5.676 corresponen a la segona onada– i el total de defuncions fins a la data és manté, també per sort, inalterable en les 76. No hi ha massa variació en les hospitalitzacions. Les dades facilitades aquest dijous tant pel Govern com pel SAAS reflecteixen el fet que diversos pacients greus han pogut ser extubats. Així, hi ha avui dos pacients més a planta que ahir (setze), però també n’hi ha un menys a intensius i, d’aquests, només tres necessiten ventilació mecànica. Sortosament també, es manté buida la planta Covid del Cedre.

On sí que hi ha hagut variació ha estat en el control dels centres educatius. Així, d’ahir a avui hi ha deu aules més sotmeses a vigilància activa, per contra, hi ha trenta-dues classes menys en vigilància passiva. En xifres concretes, 36 aules estan sota vigilància activa –12 total (4 més que ahir) i 24 (6 més) parcial– i 27 en vigilància passiva.

Comentaris (4)

Trending