Mor una dona a l’UCI a causa de les repercussions de la Covid

El ritme de contagis en el marc de la pandèmia es torna a accelerar i les darreres hores s’han notificat 42 nous casos, i hi ha ha hagut tres nous ingressos hospitalaris, tot i que el nombre de malalts actius baixa de manera significativa

Un rètol indicador de l'hospital.
Un rètol indicador de l'hospital. Toni Solanelles

Una dona de 83 anys que continuava ingressada a l’UCI arran de les seqüeles i la repercussió del coronavirus malgrat que el virus en sí ja l’havia negativitzat ha esdevingut la víctima 122 d’una pandèmia que les darreres hores ha tornat a accelerar el ritme de contagis malgrat que, sortosament, gràcies a un elevat nombre de recuperacions ha vist que la xifra de malalts actius hagi baixat.

L’oficina Covid ha notificat les darreres 24 hores 42 nous casos positius, un nivell més alt que els darrers dies. No obstant, com que s’han notificat també més de mig centenar d’altes, el nombre d’infectats formalment actius se situa en 516, això són quinze menys que la jornada d’ahir. La xifra total de casos de coronavirus SARS-CoV-2 des de l’inici de la pandèmia al Principat és de 12.683 persones i es registren un total de 12.045 altes.

Actualment, s’ha dit, hi ha 516 casos actius: disset persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, això són tres més que dimecres, i deu a l’UCI –nou d’elles requerint ventilació mecànica–. A la planta Covid-19 habilitada al Cedre, com ja ha avançat l’Altaveu, hi ha tres persones després que, en el cribratge setmanal que es fa a tots els usuaris, s’hagin detectat aquests positius –tots de la mateixa planta–.

El brot relacionat amb el ministeri d’Afers Exteriors té un total d’onze positius confirmats

La resta de proves efectuades als padrins han resultat negatives i se’ls seguirà testant els propers dies. Dels positius detectats, dos havien rebut la vacuna i l’altre no perquè feia poc que havia passat la malaltia. Els tres afectats són completament asimptomàtics. També s’ha diagnosticat com a positiu un treballador de la mateixa planta que els padrins contagiats.

D’altra banda, el brot relacionat amb el ministeri d’Afers Exteriors té un total d’onze positius confirmats. L’oficina Covid està seguint el procés habitual per detectar i aïllar els seus contactes estrets per evitar la propagació del virus. Pel que fa al pla de vacunació, durant la jornada d’ahir van vacunar-se 1.251 persones. Des de l’inici del Pla de vacunació ja s’han administrat 21.551 dosis. Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha 3 aules sota vigilància activa –1 total i 2 parcial– i no n’hi ha cap en vigilància passiva.

Comentaris

Trending