“Missatge de tranquil·litat” als familiars d’interns del Cedre que tornen a estar ‘encesos’

El fet que de nou interns d’una residència diferent a la que gestiona el SAAS estiguin ingressats a la planta Covid ha causat malestar

L'edifici del centre sociosanitari del Cedre.
L'edifici del centre sociosanitari del Cedre. Cristian Cortés

Una part de les famílies d’interns al Cedre tornen a estar revolucionades perquè, de nou, al centre s’hi acullin malalts Covid d’altres residències. Malgrat que no és ni el primer ni el segon cop que passa, els familiars consideren que s’hauria d’haver buscat la fórmula perquè cada centre sociosanitari pogués gestionar els seus propis malalts, un escenari que de cap manera veu el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha volgut traslladar un “missatge de tranquil·litat” a aquests familiars més ‘encesos’.

El cert és que el fet que després de moltes setmanes amb la planta Covid del Cedre sense ingressats, que en plenes festes de Nadal hi hagi hagut nous ingressos i d’una residència que no és la pròpia, ha caigut com una veritable galleda d’aigua freda, i tot i que hi ha hagut algunes famílies que han decidit treure els seus interns alguns dies, d’altres lamenten el que consideren que és posar en risc els residents del Cedre amb interns d’altres centres.

Martínez Benazet ha destacat la professionalitat i preparació dels sanitaris que treballen al centre públic, i ha recordat que cada vegada hi ha hagut una major especialització en tractar contagiats geriàtrics de Covid. De fet, el ministre ha vingut a dir que seria injust que no tots els interns sociosanitaris no poguessin gaudir dels mitjans de què disposa ara el Cedre. Alhora ha recordat que els espais estan clarament delimitats i separats.

De fet, ha arribat a recordar el titular ministerial que es va aixecar una mena de mur físic per evitar qualsevol connexió entre la planta d’ingrés de malalts Covid i altres espais del centre, amb la qual cosa, segons Martínez Benazet, “no hi ha cap risc per a la tasca residencial” procedent de la planta d’hospitalització que acull els malalts de coronavirus que, sortosament per ara, són o bé asimptomàtics o bé tenen una afectació molt lleu que no fa témer per cap d’ells.

Comentaris (1)

Trending