Més ingressats, més aules amb confinats i els contagis que se situen en prop del mig centenar diari

Com que el ritme de recuperacions continua sent bo, els malalts oficialment actius per culpa del coronavirus van baixant a poc a poc

Un imatge de l'hospital per l'accés a Urgències.
Un imatge de l'hospital per l'accés a Urgències. Toni Solanelles

La pandèmia es manté en un ritme estable, tot i que continuen a l’alça tant el nombre de persones que han d’ingressar a l’hospital com el nombre d’aules confinades o amb algun dels seus integrants aïllats. Alhora, el nombre de nous contagis que es notifiquen cada dia se situa, ara, de mitjana entre els 40 i els 50. En concret, en les darreres hores s’han diagnosticat 43 nous positius. Al tomb de la Cimera no s’ha detectat cap nou cas i com que el ritme de recuperacions és força bo, encara que a poc a poc, els malalts actius van reduint-se.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 12.917 persones (43 més que el dia abans) i es registren un total de 12.334 altes (49 més, també). El total de defuncions fins a la data és, sortosament en el sentit que no hi ha hagut variacions a l’alça els darrers dies, de 123. Actualment hi ha 460 casos actius, que són sis menys que el dia precedent: 14 persones resten ingressades a planta (dues més que la notificació anterior) de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 11 a l’UCI –7 d’elles requereixen ventilació mecànica–. A la planta Covid-19 del Cedre no hi ha cap ingressat perquè per ara no s’ha tornat a habilitar com a tal.

No s’han detectat nous positius relacionats ni amb el brot del ministeri d’Afers Exteriors ni en el marc del protocol de prevenció que s’aplica a l’entorn de la celebració de la XXVII Cimera Iberoamericana, en què es van detectar deu positius entre el personal del complex que acull els esdeveniments centrals d’aquesta trobada d’alt nivell internacional.

Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha 33 aules sota vigilància activa –13 total i 20 parcial– i 8 en vigilància passiva. En aquest sentit, sí que hi ha un increment. Hi ha tres classes més amb vigilància activa i dues en vigilància passiva. Quant a les vacunes, des de l’inici del pla de vacunació s’han administrat 26.414 dosis. Aquesta xifra no es reactivarà fins a final de setmana, quan s’inoculin alguns ciutadans més.

Comentaris

Trending