Martínez Benazet anuncia que els docents no hauran de fer els tests d'antígens als alumnes

Ha recordat que s'estan treballant els protocols i que es buscarà la manera que les proves les facin persones de l'àmbit de la salut

Comentaris

Una alumna abans de passar un test a Encamp.
Una alumna abans de passar un test a Encamp. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha explicat en relació als cribratges setmanals al sistema educatiu, que "s'estan treballant els protocols" i ha aclarit que "els procediments en cap cas perjudicaran els docents. Es buscarà la manera que els tests els facin persones de l'àmbit de la salut".

Ha afegit que "amb els cribratges setmanals a les escoles es vol evitar confinar el màxim d'aules possible. L'operativa s'està treballant i hi participaran els docents amb els tècnics del ministeri de Salut. Si tenim tests en saliva, el procediment serà diferent que si s'ha de fer frotis nasofaringi".

Per l'operativa, segons el ministre, "s'està treballant amb tots els escenaris possible i per fer-ho amb la màxima seguretat". En el cas que el docent no tingui la formació adequada o suposi un risc no l'efectuarà. D'aquesta manera, la tipologia de tests determinarà si les proves als alumnes les faran sanitaris o docents. Tot estarà en funció de si ja s'han comercialitzar els tests d'antígens i les TMA en saliva, en comptes de les proves farigenasals que s'estan realitzant actualment. "Tenim la intenció que s'acabin fent tests en saliva perquè són facils de dur a terme i molt menys molestos per als alumnes". Ha recordat, però, que les tècniques de diagnòstic canvien ràpid.

Martínez Benazet ha comentat que "potser la setmana passada no em vaig explicar bé en relació a les proves i si les havien de fer els docents", la qual cosa va provocar un gran enrenou entre el personal educatiu. Aquestes proves s’emmarquen en els cribratges massius setmanals al 40% de la població que el Govern té la intenció d'iniciar el mes vinent. El ministeri de Salut pretén tenir la logística en funcionament a principis de desembre.

Etiquetes

Comentaris

Trending