L’hospital mòbil finançat pel programa Interreg, hospital de campanya a Soldeu

El dispositiu, que ja s’havia ofert a Andorra per dur a terme la vacunació anti-Covid, s’ha muntat aquest matí en les immediacions d’on es durà a terme la celebració de la Cimera Iberoamericana

L'hospital mòbil muntat a Soldeu aquest migdia.
L'hospital mòbil muntat a Soldeu aquest migdia. SAAS

L’hospital mòbil finançat en gran mesura amb diners del programa Interreg en el marc del Poctefa 2014-2020 i que habitualment es gestiona des de Tolosa farà aquests dies de Cimera Iberoamericana d’hospital de campanya a Soldeu. Aquest matí de dilluns el dispositiu ha estat muntat en les immediacions d’on es desenvoluparan els actes centrals de la trobada iberoamericana.

El dispositiu farà l’atenció preventiva si hi ha cap anomalia sanitària. L’hospital en qüestió té 120 metres quadrats distribuïts en el que vindria a ser divuit boxs. Té, per tant, capacitat per acollir fins a divuit pacients, deu d’urgents i vuit més crítics. Ja havia estat ofert amb anterioritat al Principat per si en volia disposar per dur a terme la vacunació per combatre la pandèmia.

 

La infraestructura, que forma part del Centre Hospitalari Universitari (CHU) de Tolosa, s’integra en la xarxa de cooperació europea Egalurg. L'hospital mòbil és un dispositiu únic a Europa amb un camió creat a partir de la tecnologia militar que en menys d'una hora pot desplegar cinc sales.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending