L’hospital es prepara per un increment de positius amb necessitat de ser ingressats

Més enllà de la reordenació d’espais seguint els plans de contingència del SAAS, diversos professionals mèdics d’especialitats diverses ja han estat avisats que se’ls pot mobilitzar en qualsevol moment

Imatge de l'exterior de l'hospital.
Imatge de l'exterior de l'hospital. Toni Solanelles

La pressió hospitalària es comença a notar. I més pressió encara que se n’espera. De fet, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) prepara tant les instal·lacions com els professionals tot preveient un increment de casos positius de coronavirus amb necessitat de ser ingressats. El centre hospitalari està reordenant els espais seguint la fase 2 del pla de contingència i diversos professional de la medicina -pneumòlegs, digestòlegs…- ja han estat advertits que se’ls pot mobilitzar en qualsevol moment per tasques que no siguin ben bé de la seva especialitat.

Els pacients Covid que estan a l’UCI es queden en aquest indret, que passa a ser tot per a possibles infectats de coronavirus. Són set els contagiats hospitalitzats dels quals quatre estan intubats. Els ventilats mecànicament tenen edats compreses entre els 61 i els 67 i el seu estat és realment greu, per estar-ne molt preocupat tal i com ha reconegut el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.

Mentre els pacients d’UCI Covid es queden on estan, aquells malalts no estiguin afectats pel coronavirus però hagin d’estar-se a l’UCI aniran a una unitat ja prevista a la primera planta. Alhora, la planta d’oncologia passa a esdevenir planta per a pacients amb Covid i el servei d’oncologia es deriva cap a l’antic hospital de dia, a la zona coneguda com de les exploracions complementàries. Això comportarà, com ha reconegut el titular de Salut, un ajornament d’exploracions programades i no urgents.

Martínez Benazet ha agraït la tasca dels professionals sanitaris alhora que els ha encoratjat davant de moments que es tornen a presentar molt complexes. Diversos professionals consultats per l’Altaveu, però, han lamentat la disbauxa que hi torna a haver i el fet que “no s’ha après dels errors de la primera onada”, fins al punt que hi havia formacions que s’havien previst fer per preparar alguns dels facultatius de cara a un eventual rebrot, però com que es preveia per a més tard no s’haurà estat a temps de fer la formació.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending