Els hereus de l’actual comitè d’empresa i la branca sanitària de l’USdA busquen el seu lloc al SAAS

La traumatòloga Laura Velasco i la generalista Gemma Pujal ‘lideren’ les dues candidatures que es preveu que es presentin als comicis de la primera setmana de juny

Gemma Pujal i Laura Velasco formen part d'una candidatura i l'altra.
Gemma Pujal i Laura Velasco formen part d'una candidatura i l'altra. ARXIU

Més tard que mai. Durant la primera setmana de juny, i força més tard de l’inicialment previst, el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) celebrarà les eleccions per triar els representants al comitè d’empresa. En principi hi concorreran dues candidatures: una hereva de l’actual comitè, que va ser presidit Manuel Medina i en funcions ha estat encapçalent Montserrat Nazzaro, i una altra que té com a esquer la Unió Sindical d’Andorra (USd’A) i la seva branca sanitària.

El sistema d’elecció dels components del comitè d’empresa és per la fórmula de les llistes obertes i en el cas del SAAS li correspon un comitè integrat per onze membres. Dins el comitè hi ha d’haver representació dels diversos nivells laborals i categories. Serà la primera vegada, en principi, que hi hagi competència per ocupar els llocs de l’òrgan de representació laboral.

A cada una de les candidatures, en principi, hi haurà una desena de components titulars i, després, un grup de suplents. La que agafa l’herència de l’actual comitè té força cares que ja formen part de l’òrgan actual. Encara que és complicat o impossible de dir obertament qui lidera cada candidatura, una de les cares visibles de la ‘llista continuista’ és la traumatòloga Laura Velasco.

Pel que fa a la candidatura que impulsa l’USd’A a través de la seva branca sanitària, que fonamentalment recull personal d’urgències i de radiologia, una de les cares visibles serà la metgessa generalista Gemma Pujal. Impulsors de la divisió sanitària de l’USd’A com el tècnic sanitari Jordi Fabra o la metgessa d’Urgències Anna Hernández estaran a la recambra.

Les eleccions susciten força interès per la presència d’aquesta segona candidatura més rupturista que la primera i que genera o molt animadversió o un notable suport. Tot aquell personal del SAAS que creu que dins de la parapública sanitària hi ha d’haver canvis consideren que aquests només seran possibles si el comitè està controlat per la divisió sindical.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending