Govern i SAAS tutelaran que es compleixi l’acord per engegar el nou transport sanitari

El ministeri recull la petició feta des de la Unió Sindical, que dona un marge de dues a tres setmanes per comprovar que desapareixen les irregularitats i avisa que, si no és així, no es descarta tornar a posar sobre la taula l’opció de la vaga

Tres de les noves ambulàncies circulant per l'avinguda Príncep Benlloch, just davant del ministeri de Salut.
Tres de les noves ambulàncies circulant per l'avinguda Príncep Benlloch, just davant del ministeri de Salut. G. P.

La Unió Sindical (USdA) exigeix a Govern i Servei d’Antenció Sanitària (SAAS) que “tutelin” la relació entre els treballadors i la nova concessionària de les ambulàncies. Donen un marge d’entre quinze dies i tres setmanes per comprovar si compleix el compromís de mantenir les condicions laborals de l’antiga adjudicatària i alerten que, si això no succeeix, “no descartem cap acció”, inclosa la vaga. Des del ministeri, Albert Font ha assegurat que es farà aquesta verificació per “solucionar” uns malentesos que considera normals en el marc d’un “concurs que no és habitual”.

A la sortida de la reunió entre el ministre i els representants dels treballadors, Ubach ha admès que aquesta ha estat més senzilla després de l’acord tancat dimecres a la nit amb la concessionària. Aquest estableix que, a l’espera de negociar més endavant un conveni col·lectiu, la nova gestora del servei, la unió de Valira, Carlemany i Egara, mantindrà les condicions laborals que els empleats subrogats tenien amb Ambulàncies del Pirineu. Des de l’USdA es dona ara un termini prudencial, de dues a tres setmanes, per veure “si desapareixen les irregularitats que s’han detectat”.

Treballadors del transport sanitari i representants de l'USdA arribant aquest matí a la seu del ministeri de Salut.

Relacionat

La nova concessió del transport sanitari es posa en marxa després d’un acord amb els treballadors

Això sí, han reclamat que ministeri i SAAS que “tutelin” que això es compleix. De fet, Ubach no ha amagat les crítiques especialment per a la parapública, ja que entén que és la responsable que la situació no s’hagi aclarit abans i que s’hagi arribat a l’extrem d’haver d’amenaçar amb accions, fins i tot una aturada del servei. Opció que, per ara, s’allunya, però, ha advertit, no desapareix del tot. Si l’empresa no compleix el pactat, es tornarà a posar sobre la taula, ja que “és l’única eina que tenim per fer valer els nostres drets”.

Al SAAS també li ha recriminat el fet de “no haver-se preocupat” perquè la nova concessionària tingués a temps la informació que havia reclamat de l’anterior. I, a més, que “no volgués incloure al plec de bases del concurs aspectes que se li havien demanat”. Ubach ha apuntat que, ara, es marquen també sis mesos per negociar el conveni col·lectiu. A la vegada, ha remarcat que el que s’estava exigint ara “no és guanyar condicions, sinó mantenir les que ja es tenien”.

Dues ambulàncies de transport sanitari.

Relacionat

Salut confia a poder reconduir el conflicte del transport sanitari

Des de l’USdA també s’ha defensat que la voluntat no és pas posar traves al servei de transport sanitari. Al contrari, ha afirmat que “volem que la cosa funcioni, que els treballadors estiguin content i que tot vagi bé”.

Pel que fa a la nova concessionària, també s’ha mostrat crític. “Ha estat desafortunada en la seva actuació. No es pot coaccionar ni amenaçar”, ha manifestat. Tot i això, s’ha mostrat disposat a “aparcar” les accions per denunciar-ho “si veiem que canvia d’actitud”.

Ambulàncies de la nova concesionària

Relacionat

El personal de transport sanitari esclata a un dia del canvi de concessionària

Per la seva banda, des del Govern, el ministre Albert Font ha acceptat la petició de tutela. “La missió i obligació nostra és verificar que aquest acord estigui complert i és el que em comprometo a fer”, ha anunciat. De fet, ha apuntat que es farà via SAAS, que “és qui ha de comprovar que els criteris de l’adjudicació siguin respectats a l’hora de fer la feina”.

Font no ha amagat que “hi ha hagut malentesos” amb el canvi de concessionari. I, també, “mancances objectives i que no es poden dissimular”. Ara, el paper del ministeri, al seu entendre, és “intentar solucionar-les”. I, de moment, entén que amb l’acord entre empreses gestores i treballadors “s’arreglen les inquietuds que hi havia en el moment de l’adjudicació”. Un concurs que, ha justificat, “era molt excepcional”.

Comentaris (5)

Trending