La nova concessió del transport sanitari es posa en marxa després d’un acord amb els treballadors

Les empreses van comprometre’s en una reunió ahir a la nit, amb saig inclòs, a “respectar les condicions laborals” de l’antiga gestora i a negociar un conveni col·lectiu; tot i això, es manté la trobada entre empleats i ministeri de Salut

Treballadors del transport sanitari i representants de l'USdA arribant aquest matí a la seu del ministeri de Salut.
Treballadors del transport sanitari i representants de l'USdA arribant aquest matí a la seu del ministeri de Salut. G. P.

La nova concessió del transport sanitari s’ha posat en marxa aquest dijous, finalment, sense incidències remarcables. Els treballadors han renunciat, per ara, a fer cap acció d’aturada després de la reunió mantinguda fins a darrera hora de la nit d’ahir en la qual la nova gestora, l’UTE Valira-Carlemany-Engara es comprometés, fins i tot davant un saig, a respectar les condicions que es tenien sota Ambulàncies del Pirineu. Aquest matí, a més, representants de la plantilla mantenen una trobada amb el ministeri de Salut on Govern espera poder reconduir definitivament el conflicte.

No serà pas una reunió còmoda per Albert Font. Des de la Unió Sindical, ja s’ha apuntat el malestar pel fet que des de l’executiu no s’ha posat abans fil a l’agulla quan “feia temps que avisàvem dels problemes i hi havia un compromís tant per part de Joan Martínez Benazet com de l’actual ministre”. Per això, es considera que la situació es podria haver solucionat molt abans, sense necessitat d’haver de posar sobre la taula possibles accions reivindicatives. De fet, han remarcat que, sí, vaga legalment convocada no hi havia, però que “sempre hi ha formes de fer una aturada”.

WhatsApp Image 2022 09 01 at 09.23.43
Els assistents a la reunió amb Font, esperant a la porta del ministeri.

Finalment, però, no caldrà anar tan lluny. Almenys, de moment. La reunió entre el sindicat en representació dels treballadors i l’UTE va calmar els ànims. Amb un saig al davant, Goretti López, la nova concessionària es va comprometre a “respectar les mateixes condicions laborals” que els empleats tenien amb Ambulàncies del Pirineu.

Ambulàncies de la nova concesionària

Relacionat

El personal de transport sanitari esclata a un dia del canvi de concessionària

A la vegada, també s’accepta que, en un termini relativament breu de temps, cal seure amb els treballadors per negociar un conveni col·lectiu. Aquest és un dels punts que també incorporava el plec de bases del concurs i a la reunió amb el ministeri es vol deixar clar que s’ha d’assegurar el seu compliment. Des de l’USdA, però, s’accepta que aquesta negociació no serà pas senzilla i pot ser novament font de conflictes. En tot cas, “ja arribarà”, apunten.

Dues ambulàncies de transport sanitari.

Relacionat

Salut confia a poder reconduir el conflicte del transport sanitari

El que sí que és ja una realitat és que aquest dijous el servei de transport sanitari presenta canvis notables. El més evident, els vehicles. La nova flota d’ambulàncies ja s’ha fet visible als carrers del país. Són de color blanc i groc i, totes elles, 4x4, seguint les indicacions del plec de bases del concurs.

Les noves ambulàncies.
Les noves ambulàncies, a una de les bases de la concessionària.

Comentaris (1)

Trending