El Govern català discrepa entre tornar al confinament comarcal o mantenir les restriccions vigents

El conseller d'Interior Interior veu com “una opció” tornar fer un pas enrere però el secretari general de Salut es mostra partidari de seguir amb les actuals mesures

Miquel Sàmper durant l'entrevista a Rac1.
Miquel Sàmper durant l'entrevista a Rac1. RAC1

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, veu com una "opció" tornar al confinament comarcal després de les festes de  Setmana Santa, mentre que el secretari general de Salut, Marc Ramentol ha plantejat que la quarta onada es pot  afrontar amb les actuals restriccions. Tots dos han estat entrevistats aquest dissabte al programa de Rac1 Via Lliure.

Sàmper ha explicat que les mesures actuals acaben divendres vinent i s'hauran de revisar al Procicat. Ara es permet desplaçar-se entre comarques amb una única bombolla de convivència. Ramentol per la seva banda, ha dit que si els ciutadans respecten les mesures “és molt probable que el ritme d’augment no abandoni aquest creixement lineal”, sostingut però no vertiginós i considera que el sistema sanitari ho podria assumir. 

La velocitat de propagació de la Covid-19 aquest dissabte a Catalunya, l'Rt, trenca un mes de tendència a l'alça i baixa a 1,20, una centèsima menys, mentre que el risc de rebrot es manté clavat a 284, segons el darrer balanç del departament de Salut. En paral·lel, la incidència a 14 dies igualment puja lleugerament i passa de 234,53 a 238,30. S'han declarat 1.419 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 558.932. 

A la propera reunió del Procicat també es podria canviar el toc de queda endarrerint-lo una hora per adaptar-lo a l'horari d'estiu: que comenci a les 23 h en lloc de les 22 h.

Comentaris (1)

Trending