França viu una situació crítica amb 551 morts en 24 hores per Covid i 4.690 pacients a l'UCI

És la xifra més alta de defuncions des del mes d'abril i les autoritats sanitàries consideren que el pais està en el pic de la pandèmia

Un malalt de Covid-19  en un hospital de França
Un malalt de Covid-19 en un hospital de França Altaveu

França viu una situació crítica per la pandèmia del coronavirus amb 551 morts en 24 hores i 4.690 pacients a l'UCI. Entre diumenge i aquest dilluns s'han comptabilitzat 20.155 nous casos. Els hospitals, amb 31.925 paciwnts, estan saturats i en algunes regions s'han hagut de traslladar pacients a altres zones amb menys ocupació. Ja se n'han fet 83 i en els pròxims dies se'n faran 200 més.

És el quart país del món en número de casos(1.807 479)i 40.987 persones han mort des de l'inici de la pandèmia. El director general de Salut, Jérôme Salomon ha explicat aquest dilluns que el país està vivint el pic de l'epidèmia i que el moment és crític. Durant la setmana del 28 d’octubre es van fer més de 2 milions de proves segons el ministeri de Salut, 550.000 més que a mitjans d’octubre.

El govern pse centra ara en aïllar ràpidament els positius asimptomàtics i tallar les cadenes de transmissió. Una estratègia de detecció del coronavirus que l’executiu va ser incapaç de posar en marxa amb èxit durant els primers mesos de la pandèmia, quan només es feien 165.000 proves per setmana, per exemple, al mes d’abril. Salomon creu que la segona onada seria més dura i llarga que la primera, amb una estabilització a mitjans de desembre.

França es troba confinada des de fa deu dies i només manté obertes les escoles i les botigues de productes essencials. En principi, les restriccions duraran un mes, fins a l'1 de desembre, però el govern francès no descarta que s'hagin de prorrogar.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending