França obrirà les fronteres el 15 de desembre

El primer ministre Jean Castex confirma el tancament de les estacions d'esquí fins al mes de gener

Comentaris

El primer ministre francès, Jean Castex durant la compareixença televisiva d'aquest dijous.
El primer ministre francès, Jean Castex durant la compareixença televisiva d'aquest dijous. Altaveu

El primer ministre de França Jean Castex ha anunciat aquest dijous que a partir del dia 15 de desembre es permetrà la lliure circulació per les fronteres menys a la nit. Els remuntadors de les estacions d'esquí estaran tancats però s'hi podrà accedir a peu de pistes per passejar. Les persones que tinguin una segona residència hi podran anar.

Abans de viatjar a l'estranger, però, ha dit que "serà indispensable abans de fer qualsevol desplaçament estar informat de les possibles restriccions i de la situació que hi ha al país de destinació". Això implica que ja no caldrà disposar de cap declaracio responsable per circular entre Andorra i França i viceversa. S'ha de tenir en compte que no es pot viatjar durant l'horari del toc de queda que és de les nou de la nit a les set del matí. A partir del mes de gener, si la situació sanitària evoluciona positivament, s'anul·larà el toc de queda. En el cas de voler viatjar des de França a un dels territoris d'ultramar caldrà disposar d'un test PCR fet 72 hores abans del desplaçament. 

Ha justificat el tancament dels remuntadors de les estacions d'esquí "perquè en aquest moment no és prudent que hi ha hagi aglomeracions" i ha afegit que hi ha reunions a nivelll europeu per adoptar la mateixa normativa.  França està pendent també de les decisions que puguin prendre altres països amb unes xifres semblants per la pandèmia. Aquest dijous, Alemanya ha demanat que totes les estacions europees obrin el 10 de gener, una mesura que no volen adoptar Suïssa i Àustria i si això pot acabar afectant Andorra.

S'ha referit a les trobades familiars de Nadal i a la festa de Cap d'Any tot i que ha confesat que "encara no puc donar tot els detalls" malgrat i que ha afirmat que "són uns dies que han de tenir la presència de les persones més grans, sempre i quan es respectin les mesures de distanciament". Ha estat més explícit per la nit de Cap d'Any quan ha afirmat que "s'haurà de limitar el número de convidats". Ha avançat que el Govern publicará unes recomanacions més concretes.

Castex ha advertit que la segona onada no s'ha acabat i que cal actuar amb prudència."Tenim una hospitalització cada sis minuts i això és molt. Les pròximes cinc setmanes seran decisives". El primer ministre no ha volgut parlar de desconfinament "perquè és molt aviat", i ha assegurat que tot s'ha de fer amb ma màxima prudència.

Ha confirmat que a partir de dissabte s'obriran tots els comerços, es reprendran les classes a les autoescoles i ha anunciat mesures per ajudar els restaurants que no obriran fins al mes de gener. Els balnearis i els casinos encara no tenen data d'obertura encara que ha apuntat la possibiltat que sigui el 15 de desembre. En el torn de preguntes ha indicat que a finals del mes vinent es podran començar a fer les primeres vacunacions. El Govern presentarà la pròxima setmana la seva estratègia de vacunació.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending