França confirma que es pot anar als Pirineus Orientals i a l'Arieja menys de 24 hores i sense TMA

S'esvaeixen els dubtes sobre la mobilitat i els dubtes sorgits després de les noves restriccions que van entrar en vigor el passat dia 3

Control de gendarmeria en una carretera de l'Arieja.
Control de gendarmeria en una carretera de l'Arieja. ARXIU

El ministeri d'Afers Exteriors de França ha comunicat aquest dilluns que els residents a Andorra es poden desplaçar als departaments de l'Arieja i dels Pirineus Orientals per menys de 24 hores i sense necessitat de prova TMA. D'aquesta manera s'esvaixen els dubtes de mobilitat ja que en principi s'interpretava que els desplaçament s'havien de limitar a 30 km.

Les noves mesures de restricció van entrar en vigor el passat dia 3 i per una durada d'un mes amb l'objectiu de frenar l'expansió de la pandèmia a França. De fet, es va estendre a tot el país la normativa que ja s'aplicava a 19 departaments, especialment del nord i de l'est. Al comunicat també es recorda que la prova TMA està acceptada per les autoritats franceses.

La mesura de permetre els desplaçaments amb determinades condicions als dos departaments més pròxims a Andorra s'ha adoptat per la peculiaritat geografia d'Andorra i per la relació que hi ha entre el Principat i les poblacions més pròximes a la frontera del Baladrà.

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending