Febre axil·lar o frontal a partir de 37,2º es considera malaltia aguda en el cas de les guarderies

Si un infant o un treballador d’una escola bressol presenta símptomes d’una dolença greu cal aïllar-lo en un lloc diferent a l’aula o directament no pot acudir al centre

Imatge d'una guarderia.
Imatge d'una guarderia. ARXIU

“En cas de detectar un infant o un professional amb símptomes de malaltia aguda, s’ha de seguir el procediment” que comporta que se l’hagi d’aïllar en un lloc diferent a l’aula de les escoles bressol o, directament, no poden acudir a la guarderia. “Un dels símptomes de malaltia aguda que cal considerar és la febre axil·lar o frontal a partir de 37,2 graus de temperatura”. Així ho recull un nou protocol publicat en forma d’avís per fer front a la propagació del coronavirus en les llars d’infants.

El nou protocol engloba un conjunt de premisses bàsiques i un seguit de mesures organitzatives, com per exemple que els alumnes han d’anar sense mascareta a l’aula o que els grups convivents poden ser d’un màxim de quinze infants. I que cada infant pot acudir a un màxim de dues unitats de convivència. Menjar a l’aula, fer tantes activitats com es pugui al mateix recinte o reforçar els aspectes d’higiene són algunes de les normes que es dicten en l’avís.

Però les premisses bàsiques són que cal evitar l’accés al servei d’infants amb símptomes de malaltia aguda o en situació d’aïllament domiciliari. Així, “en cas que un infant presenti símptomes de malaltia aguda durant el servei, caldrà ubicar-lo en un espai diferenciat de l’aula, separat de la resta del grup, en espera que arribi la família per recollir-lo”. “Els treballadors amb símptomes de malaltia aguda o en situació d’aïllament domiciliari no poden acudir al centre.” Com s’ha dit, “un dels símptomes de malaltia aguda que cal considerar és la febre axil·lar o frontal a partir de 37,2 graus de temperatura”.

Entre moltes altres coses, també “es recomana disposar d’una persona encarregada de vetllar pel compliment de les mesures sanitàries per a les diferents instal·lacions o per a tota l’activitat i supervisar aquest compliment. Aquesta persona també ha de garantir la formació i la informació en aquesta matèria a les famílies i la resta de professionals”.

Comentaris (1)

Trending