Espot anuncia que no hi haurà marxa enrere en la cartera de serveis

El cap de Govern admet que tothom es lliure de fer el que vulgui en relació a la proposta del Col·legi de Metges de portar el tema a la Batllia, pero li agradaria "saber quin és aquest aspecte susceptible de reclamació judicial"

Xavier Espot, aquest dimarts a Vallnord-Pal Arinsal.
Xavier Espot, aquest dimarts a Vallnord-Pal Arinsal. sfga

El cap de Govern, Xavier Espot ha afirmat que "no es farà marxa enrere en la cartera de serveis" i ha afegit que estan oberts al diàleg però per fer millores però no per canviar aspectes. Admet, però, que "tothom és lliure de fer el que vulgui" en referència a les manifestacions del Col·legi de Metges sobre la possibilitat de portar la cartera de serveis a la Batllia,  pero li agradaria "saber quin és aquest aspecte susceptible de reclamació judicial".

Espot ha fet aquestes declaracions després de la presentació de la Copa del Món de BTT que es farà el mes de juliol a Vallnord-Pal Arinsal. Després de valorar l'impacte econòmic de la competició s'ha referit a la cartera de serveis. "La cartera de serveis és una assignatura pendent de fa molts anys i un compromís electoral. No volia que durant el meu mandat no es pogués fer. No s'havia tirat endavat per la seva complexitat i per la seva especificitat i la necessitat de treballar-la des de molts àmbits. Una cartera de serveis vol dir establir circuits, protocols i uns límits que no poden agradar a tothom. Hem de ser conscients que la cartera de serveis és fonamental".

El cap de Govern ha volgut deixar clar que "si un particular vol anar a un metge generalista i, quan hagi de renovar les sessions de fisioteràpia, no vol passar per un especialista, ho podrà continuar fent". "No traiem atribucions als col·lectius, el que fem és protocolalitzar i establir límits des de la perspectiva del reemborsament públic".

Ha reconegut que hi haurà un desgast però que la cartera  és clau per contenir la despesa. Ha dit que "sempre estem oberts a dialogar" i ha anunciat que s'està preparant una reunió amb els representants dels col·lectius on assistirà ell mateix, el ministre de Salut, Albert Font i el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba. Ha demanat que el diàleg sigui raonat i discret. "Hi podem haver retocs o modificacions però mai una marxa enrere. No hi ha motiu d'alarma, tot anirà bé", ha conclòs tot assegurant que no es vol "anticipar ni utilitzar els mitjans de comunicació per anar-nos passant la pilota. Crec que hem de tenir un diàleg cara a cara".

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending