Espanya preveu iniciar la vacunació anti-Covid entre el 4 i el 5 de gener

Una part petita dels 140 milions de dosis que ha de rebre l’Estat espanyol s’hauria de redirigir cap al Principat

El ministre Salvador Illa es col·loca la mascareta.
El ministre Salvador Illa es col·loca la mascareta. ARXIU

El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, ha assenyalat aquest dilluns que “a partir del 4 o del 5 de gener" començarà la vacunació entre els sectors elegits per a aquesta primera fase: personal sociosanitari, persones que viuen en residències i també aquelles amb discapacitat. Així s’ha pronunciat el titular ministerial en una compareixença en un fòrum telemàtic, segons que expliquen agències informaives espanyoles.

El ministre de Sanitat ha afirmat que espera que el proper 29 de desembre l’Agència Europea del Medicament aprovi la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer que ja s’està administrant al Regne Unit i que aquesta setmana es comença a dispensar als EUA, de manera que durant “la primera setmana de gener” s’iniciï la immunització a Espanya. Illa ha ressaltat que les previsions són seguir el pla de vacunació aprovat per la Unió Europea. Aquest pla va adjudicar a Espanya 140 milions de dosis i 2.400 milions a tota la UE, ja que la Comissió Europea ha signat set contractes amb empreses farmacèutiques que han elaborat vacunes contra el Covid-19. Una part petita de les vacunes atribuïdes a Espanya haurien d’arribar a Andorra.

Les previsions del ministre de Sanitat són que “entre els mesos de maig i juny uns 20 milions d'espanyols hauran rebut ja la vacuna” de la Covid-19 i que a finals d’agost estarà pràcticament immunitzada tota la població. Illa ha assegurat que les comunitats autònomes poden estar tranquil·les sobre el procés de vacunació contra el Covid-19 a Espanya, ja que “hi haurà vacunes per a tots i en sobraran”. “L'arribada de les vacunes serà progressiva”, ha insistit Illa.

Etiquetes

Comentaris

Trending