Espanya planteja deixar de vacunar amb AstraZeneca les persones menors de 60 anys

Les autoritats espanyoles en matèria de salut pública haurien d’acabar d’adoptar una decisió aquest dijous; la recomanació es fa “per un criteri de prudència”

Un vial d'AstraZeneca.
Un vial d'AstraZeneca. ARXIU

El ministeri de Sanitat espanyol ha proposat en la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que les vacunes d’AstraZeneca s’administrin únicament a persones de més de 60 anys després de les conclusions de l’Agència Europea del Medicament (EMA) manifestades aquesta tarda. L’EMA ha reiterat que la vacuna d’Oxford és segura tot i trobar vincles amb casos molt rars de trombes.

Els experts en vacunes del ministeri de Sanitat recomanen no vacunar amb AstraZeneca als menors de 60 anys per “principi de precaució i amb la informació a data d’avui”, segons que han advertit diversos mitjans de comunicació espanyols. Aquesta és la recomanació dels experts de la ponència de vacunes que s’ha estat avaluant aquesta nit. Aquest dijous es podria adoptar algun tipus de decisió.

Fins ara, a Espanya s'estava vacunant amb la fórmula contra el coronavirus d’AstraZeneca a persones entre 56 i 65 anys, a més de treballadors essencials. S’està avaluant, per exemple, què fer segons les edats. La immensa majoria de comunitats autonòmiques -excepte Madrid, que hi està en contra, i el País Basc, que no s’hauria posicionat- estan a favor de seguir inoculant el vaccí d’Oxford a les persones d’entre 60 i 65 anys.

Comentaris (1)

Trending