El brot d’Arinsal que ja suma 54 contagiats ha comportat dues hospitalitzacions

Les dues infeccions grupals que fa unes setmanes que duren han portat a què durant les darreres 24 hores s’hagin notificat 41 casos positius

Una imatge del poble d'Arinsal.
Una imatge del poble d'Arinsal. ARXIU

Dues de les persones que han resultat positives de coronavirus en el marc del brot d’Arinsal han hagut de ser hospitalitzades, encara que una ja hauria estat donada d’alta. Aquesta infecció grupal originada al tomb d’un grup de persones molt concretes s’ha propagat de forma més intensa atès que els primers malalts són clients habituals de bars de la zona ja suma 54 positius i s’espera que encara vagi a més. El brot del Tarter s’ha estabilitzat, per ara, en 36 casos.

Les infeccions emmarcades en aquests dos grups serien la causa que les darreres 24 hores s’hagin notificat 41 positius, una mica més del que solia ser habitual els últims dies. En conjunt, des que va esclatar la pandèmia, s’han reportat 11.130 contagis, dels quals ja hi hauria 10.708 altes i, malauradament, han perdut la vida fins a la data d’avui 112 persones. De malalts actius n’hi ha 310, dels quals només cinc estan ingressats a la planta Covid de l’hospital i vuit resten a la unitat d’intensius (UCI), dels quals quatre necessiten respiració assistida.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha celebrat la davallada de persones hospitalitzades tot i que encara hi ha força activitat a l’UCI. El titular ministerial també ha admès que pot ser que el nombre de contagis relacionat el brot d’Arinsal continuï pujant atès que, segons ha dit, s’ha fet molt complicat de seguir la traça dels contactes perquè alguns dels infectats han tingut “molta relació social” i no recordaven amb qui havien estat o on. “La ràpida propagació han estat les seves interaccions socials”, ha afirmat Martínez Benazet sense dubtes en relació amb el brot d'Arinsal. “En aquest cas hi ha hagut unes pràctiques socials que no s’avenen a les recomanacions”, ha dit el ministre, que ha afirmat que algunes de les persones contagiades en el cas són persones grans i per això “hi ha hagut casos més greus”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending