Els docents esclaten contra la descoordinació entre Salut i Educació per la vacunació

Molts professors i mestres han estat convocats per la tercera dosi en horari laboral i quan han comunicat que no podrien acudir a classe la direcció general del ministeri que comanda Ester Vilarrubla els ha exigit que canviïn la convocatòria sanitària

Un cartell que anima a vacunar-se al centre de l'antiga plaça de Braus.
Un cartell que anima a vacunar-se al centre de l'antiga plaça de Braus. Toni Solanelles

Molts docents s’enfilen per les parets per la descoordinació entre els ministeris de Salut i Educació. Aquest divendres, la immensa majoria de mestres i professors del país, com a col·lectiu essencial que són, han rebut l’avís -normalment via correu electrònic- per ser vacunats durant la setmana que ve. Per rebre la tercera dosi de la vacuna contra la Covid. I hi ha casos en què l’horari comunicat per punxar-se coincideix amb hores de treball.

Quan els professionals de la docència han comunicat a l’interlocutor pertinent que no podrien realitzar la classe corresponent o la tasca que pertoqués perquè havien estat convocats a vacunar-se, la direcció general del ministeri d’Educació ha donat instruccions perquè això no pugui ser així de cap manera. O dit d’una altra forma: ha exigit a aquells docents que no puguin ser considerats vulnerables que canviïn el dia de la convocatòria si cau en horari de treball.

Exterior del centre de vacunació.

Relacionat

La immensa majoria dels mestres estan citats entre dilluns i dijous per rebre la tercera dosi

La situació està causant cert rebombori. A banda, mentre la cita per vacunar-se s’ha formalitzat per escrit i directament des del departament responsable corresponent, el missatge de desdonar l’hora per demanar-ne una altra s’estaria transmetent via el boca-orella modern. És a dir, missatges escrits a través d’aplicacions de telefonia mòbil. Tot plegat, segons alguns dels afectats, un enrenou que posa de relleu la descoordinació entre els dos ministeris implicats.

Comentaris (6)

Trending