Deixa de ser necessària la mascareta per acudir a les cases pairals

En els centres sanitaris i sociosanitaris es canvia l’obligatorietat de fer servir l’FFP2 per l’ús de la quirúrgica en el moment de visitar les persones ingressades

Una imatge de la casa pairal d'Andorra la Vella.
Una imatge de la casa pairal d'Andorra la Vella. ARXIU

Més flexibilitat en l’ús de la mascareta vista la bona evolució de la pandèmia. El Govern, per recomanació de les autoritats sanitàries, ha acordat deixar sense efecte la necessitat d’haver d’acudir a les cases pairals amb mascareta. Alhora, per a visitar persones ingressades en centres sanitaris o sociosanitaris ja no serà obligatòria l’FFP2. N’hi haurà prou amb utilitzar una mascareta quirúrgica.

El nou decret per combatre la crisi sanitària fa un pas més en la normalització vital. Segons que reflecteix l’exposició de motius del decret, “concretament, es canvia l’obligatorietat de fer servir la mascareta FFP2 per l’ús de mascareta quirúrgica en les visites a persones ingressades en centres sanitaris i sociosanitaris, i en l’assistència als centres sanitaris”. Pel que fa a l’assistència a les cases pairals, es deixa sense efecte l’ús de mascareta per als usuaris.

Amb tot, “es recomana l’ús de la mascareta, especialment en espais interiors, per a les persones que, per edat, perquè presenten factors de risc o perquè no estan immunitzades, són especialment vulnerables a la infecció per SARS-CoV-2, i també per a les persones en contacte amb persones vulnerables”. També es recomana en cas de presentar símptomes respiratoris o estar en vigilància passiva pel fet de ser contacte d’un cas positiu per SARS-CoV-2.

Una altra decisió que s’adopta és deixar sense efecte el control d’accés amb certificat Covid-19 per a les visites a residències assistides sociosanitàries i llars residencials i per accedir als centres de dia i cases pairals. Finalment, es modifica i se simplifica la periodicitat dels cribratges que es duen a terme en residències sociosanitàries, centres de dia i cases pairals.

Etiquetes

Comentaris

Trending