El coronavirus es torna a colar a les residències de Sant Vicenç d’Enclar i Clara Rabassa

Dos positius asimptomàtics al centre sociosanitari que ja va viure un mal tràngol a principi d’any ha obligat a confinar els usuaris i a anul·lar les visites des de l’exterior; també hi ha una treballadora, com en el cas e l’altre centre

La vigília de Reis es va detectar un brot que va tenir conseqüències molt greus a la clínica.
La vigília de Reis es va detectar un brot que va tenir conseqüències molt greus a la clínica. Cristian Cortés

Com a mínim el contagi de dos usuaris per Covid ha obligat a confinar de manera preventiva els residents de Sant Vicenç d’Enclar i anul·lar les visites externes. Els positius s’han detectat arran d’un cribratge efectuat com a conseqüència d’un primer cas que va acabar resultant fals. També hi ha una treballadora d'aquest centre i una altra de Clara Rabassa infectades.

Aquest divendres s’ha comunicat als familiars del centre sociosanitari la suspensió de les visites arran de l’aparició dels dos casos, que afecten residents a la primera planta de la residència. Feia encara no 24 hores que s’havia deixat sense efecte la mateixa mesura després que es confirmés com a fals un primer suposat cas d’infecció.

Feia encara no 24 hores que s’havia deixat sense efecte la mateixa mesura després que es confirmés com a fals un primer suposat cas d’infecció

En efecte, dimecres al vespre es va comunicar a alguns familiars que quedaven suspeses les visites externes i que s’aïllaven els residents per precaució. Es posava en marxa un cribratge entre la resta d’usuaris per fer el control pertinent. De fet, segons les fonts, el que es va fer va ser avançar un dels cribratges ja programats. Les proves es van activar, segons que ha informat aquesta tarda el ministeri de Salut, arran del contagi d'una treballadora.

Aquest dijous, però, es va deixar inicialment sense efecte la mesura vist que el positiu inicialment detectat no es va acabar confirmat via TMA. El que sí que s’ha fet és el cribratge. I seria arran d’aquestes proves que s’haurien diagnosticat els casos asimptomàtics. Aquest migdia ha tornat a ser comunicada a les famílies la suspensió de les visites. I ara es fan proves cada dia per traçar contactes.

Les darreres comunicacions s’han rebut amb molta preocupació i neguit entre els familiars que l’han rebuda. A principi d’aquest any, al tomb de Reis, va esclatar un brot molt virulent en aquest centre sociosanitari que va comportar la mort de molts d’ells. Es tractaven, en la immensa majoria, de persones d’edat molt avançada o amb patologies severes. El coronavirus va ser per a molts d’ells una estocada.

En el mateix sentit, una altra treballadora, en aquest cas de la residència Clara Rabassa, també ha resultat positiva en un dels cribratges periòdics. Ara s’està fent l’estudi epidemiològic per comprovar si el virus afecta també a algun usuari.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending