Construir una regió sanitària pirinenca transfronterera

La visita de responsables de Salut a Barcelona per intercanviar parers amb la ministra de Sanitat espanyola va estar complementada amb una reunió telemàtica amb representants de l’agència de la sanitat francesa a Occitània

Un moment de la trobada entre Carolina Darias i Joan Martínez Benazet.
Un moment de la trobada entre Carolina Darias i Joan Martínez Benazet. SFGA

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, pretén deixar embastada la col·laboració a tres bandes entre Andorra, Espanya i França per construir una mena de regió sanitària pirinenca transfronterera que garanteixi que Occitània, el Principat, i les dues o tres comarques catalanes més properes a la frontera del riu Runer tinguin el marc legal adequat establert per col·laborar en matèria d’assistència sanitària.

La visita del cap de Govern, Xavier Espot, i el titular de Salut a Barcelona per trobar-se amb la nova delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, i, sobretot, amb la ministra de Sanitat espanyola, Carolina Darias, tenia un alt contingut institucional i, des del punt de vista sanitari, el que es pretenia era, segons fonts ministerials, reactivar els contactes en vista a tancar “un marc ampli de col·laboració amb l’Estat espanyol” en matèria sanitària.

Les delegacions a la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya.

Relacionat

Andorra agraeix el suport espanyol en la pandèmia i en la repatriació dels andorrans d’Ucraïna

Amb l’ex-ministre Salvador Illa, ara cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, es van posar en marxa unes converses que la pandèmia van aturar. La visita a Barcelona és, segons les fonts, el punt de partida per a la reactivació que té un mimetisme al cantó francès. I és que Martínez Benazet just abans de viatjar a Barcelona havia mantingut una trobada telemàtica amb el director general de l’Agència Regional de la Sanitat (ARS) a Occitània, Pierre Ricordeau, en un sentit molt similar

Amb França, la visita del prefecte de l’Occitània, Étienne Guyot, el juliol de l’any passat va servir per refermar el compromís gal amb participar d’aquesta àrea sanitària transfronterera que Andorra està disposada a liderar. Es vol definir “un marc de col·laboració en pandèmia i de compartiment de mitjans assistencials”. Els contactes amb una banda i l’altra pretenen reactivar la negociació per establir el marc legal que permeti seguidament implementar la cooperació que es defineixi amb els operadors sanitaris de cadascun dels territoris.

Comentaris (1)

Trending