La comissió permanent haurà de validar una nova pròrroga de les mesures antipandèmia

Malgrat que la situació sanitària segueix sota control -tot just 10 positius la darrera setmana-, Govern demana al Consell General, ara dissolt, dos mesos més per poder aplicar restriccions si les dades es tornen a desbocar

Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

El coronavirus continua sota control. La darrera setmana, oficialment, s’han diagnosticat tot just una desena de positius. Això fa que el nombre de casos actius es mantingui per sota de la vintena. Malgrat això, Govern considera que encara és necessari poder tenir la capacitat d’adoptar mesures extraordinàries en cas que la situació es torni a desbocar. Per això, ha demanat al Consell una nova pròrroga d’aquesta facultat. La novetat és que l’allargament l’haurà de validar la comissió permanent i no pas el ple parlamentari.

La nova actualització sanitària confirma que la Covid-19 va clarament a la baixa. Així, en els darrers set dies s’han diagnosticat únicament deu nous pacients mentre que s’han pogut atorgar nou altes. Així doncs, hi ha estabilitat en el nombre de casos actius: tot just un més que ara fa set dies. Per tant, 19, de les xifres més baixes dels darrers mesos. De fet, l’hospital continua sense cap pacient amb coronavirus.

Malgrat això, es considera que la guàrdia no es pot abaixar. Que encara cal tenir la possibilitat de mantenir una sèrie de restriccions, ni que siguin com, actualment, mínimes. Per això, s’ha acordat tornar a demanar una pròrroga de la facultat per adoptar mesures excepcionals, a l’empara de la modificació de la Llei de sanitat i la de seguretat pública. En concret, se sol·licita dos mesos més.

Ara bé, la novetat, en aquest cas, és que la proposta no podrà passar per ple del parlament. Segons ha explicat el ministre portaveu, Cesar Marquina, serà la comissió permanent del Consell General qui hagi de validar la petició.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending