Clam de les perruqueres per la ‘discriminació’ que pateixen en relació amb algunes perfumeries

Professionals de la perruqueria lamenten la imposició del passaport sanitari i lamenten que aquest requisit no sigui obligatori per a establiments que també ofereixen sessions de maquillatge

Sessió de maquillatge aquest cap de setmana en una perfumeria, on no es demana passaport Covid.
Sessió de maquillatge aquest cap de setmana en una perfumeria, on no es demana passaport Covid.

Molts professionals de la perruqueria estan d’allò més indignats. No entenen perquè s’exigeix als seus clients el passaport Covid i a la immensa majoria d’establiments aquest requisit no és pas necessari. Especialment, clamen contra aquelles perfumeries que ofereixen sessions de maquillatge a les quals no se’ls ha imposat l’exigència del certificat sanitari. No descarten les perruqueres dur a terme alguna acció reivindicativa.

Expliquen algunes de les professionals que clamen al cel contra el passaport Covid que en el seu cas, tant els professionals com els clients duen posada la mascareta sempre. És només qüestió de segons que algun client o clienta, molt puntualment, es pugui retirar un moment la protecció facial per alguna cosa en concret. Sinó, durant tota la sessió tant el professional com el client duent posada la mascareta. D’aquí que considerin que el seu cas és el mateix que a la immensa majoria d’establiments.

Una clienta a la perruqueria Mani, a Encamp.

Relacionat

Els perruquers convençuts que l’obligació del passaport els farà perdre clients

Sí que entenen, però, que difícilment el dependent d’un altre botiga està tan a sobre del client, tan a prop i fins i tot tocant-lo, com en el cas d’una perruquera. Cert, també, que molts dels professionals de la perruqueria treballen amb guants i, tot sovint, toquen productes químics, especialment sabons i xampús que haurien de facilitar la destrucció del virus en cas de ser-hi.

Però el que no accepten de cap manera és que establiments de perfumeria -“de la cadena que sigui”, aclareixen- no estiguin obligats a demanar el passaport sanitari i, en canvi, puguin oferir sessions de maquillatge que tot sovint s’allarguen durant una bona colla de minuts i que, també, en la majoria dels casos comporten una retirada parcial o total i durant una estona de la mascareta. “Per aquí sí que no hi podem passar. O tots o ningú”, han afirmat alguns dels professionals de la perruqueria, que no han descartat fer algun tipus de protesta ‘simpàtica’ com ara sortir a tallar els cabells a l’exterior dels establiments.

Comentaris (5)

Trending