Els perruquers convençuts que l’obligació del passaport els farà perdre clients

Molts dels centres havien optat per no demanar-lo precisament per por que això pogués passar, i ara ho accepten amb resignació

Una clienta a la perruqueria Mani, a Encamp.
Una clienta a la perruqueria Mani, a Encamp. G. P.

A partir de dilluns per tallar-se els cabells serà obligatori mostrar el passaport Covid. Aquesta és una de les mesures preses pel Govern enfront de l’augment considerable que ha tingut la pandèmia els darrers dies. En principi, es tracta d’un fet temporal, però els perruquers tenen clar que això els farà perdre clients. La majoria dels centres, de fet, ja havien optat, quan era elegible, per mantenir les mesures i no demanar-lo precisament per no perdre usuaris que no estiguessin vacunats.

“Tenim molt clar que l’afluència baixarà”, asseguren des de Frank Perruquers. Abans, la por consistia que els clients més habituals, molts d’ells no vacunats, marxessin a altres centres. Ara, directament, pensen que no acudiran en cas que ho necessitin. “Alguns ja m’han dit que no estan disposats a fer-se cap prova per venir, i m’han cancel·lat alguna cita”, afirmen des de la perruqueria, situada a Andorra la Vella. No són els únics, a Més que pèls, un local que va obrir les seves portes al setembre, també veuran com, gairebé per primera vegada, la pandèmia els afectarà amb força.

Gran part d’ells ho accepten amb resignació, perquè no queda altra. “Tenim clar que és anticonstitucional i, si ja ens havien donat a escollir, no ho entenem ara, però ho farem perquè no tenim remei”, afirmen des d’Anna Barroca. A molts dels salons les persones s’han agrupat aquests dies, abans que el dilluns entri en vigor la mesura i se’ls compliqui poder acudir a tallar-se o pentinar-se els cabells. Alguns, avui, ja portaven el passaport amb ells i l’han mostrat abans d’entrar, tot i que encara no era necessari.

En conseqüència, si temen la pèrdua de clients, també temen la baixada dels ingressos fins que aquesta mesura arribi a la seva fi. “Quan veiem els comptes a finals d’any podrem fer una valoració”, afirmen des de Frank Perruquers. Però, la relació és clara, a menys usuaris, menys ingressos. “Els clients no estan enfadats amb nosaltres, saben que la decisió ve de dalt”, asseguren des d’Anna Barroca.

Alguns centres, però, no notaran gaire la diferència amb la nova implantació obligatòria. A Beauty Sky ja fa dues setmanes que es demana, i ara continuaran amb la mateixa rutina. En el moment d’implantació, asseguraren que “els clients estan contents, no s’ha queixat ningú”. Per elles i els seus usuaris, no canviarà res a partir de dilluns, continuaran presentant el passaport Covid per poder accedir.

 

Comentaris (30)

Trending