Cinc nous positius al Cedre entre els 188 casos detectats els últims dos dies

El nombre de contagiats de coronavirus ingressats al Nostra Senyora de Meritxell, que ja inclouen els procedents del centre sociosanitari, s’eleven a 35, vuit dels quals a l’UCI

Al Cedre ja no hi ha més capacitat per a nous contagiats de coronavirus.
Al Cedre ja no hi ha més capacitat per a nous contagiats de coronavirus. ARXIU

Cinc residents del Cedre que presentaven símptomes lleus compatibles amb el coronavirus han estat cribrats i finalment diagnosticats, tot avui mateix, com a positius de la malaltia. Davant d’això, i vist que la planta d’hospitalització Covid del centre sociosanitari ja estava plena, s’han hagut de traslladar aquestes cinc persones cap a l’hospital, on ara mateix, inclosos ja els residents del Cedre, hi ha 35 hospitalitzats. Les darreres 48 hores s’han detectat 188 casos més de coronavirus.

El trasllat d’infectats del Cedre cap a l’hospital ja era una possibilitat vist que la planta Covid del centre de Santa Coloma estava al límit de la seva capacitat i una mica més enllà. De fet, després de desdoblar algunes habitacions, actualment al Cedre hi ha 25 persones ingressades amb el virus. La propagació de la malaltia no deixa d’augmentar al conjunt del país. Ara mateix hi ha 1.278 malalts actius, segons que ha anunciat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha confirmat la defunció d’una dona de 60 anys avançada per l’Altaveu.

Segons les dades ha fet públiques el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), a l’hospital hi ha 35 hospitalitzats, que són nou més que ahir. És clar, però, que hi ha els cinc procedents del Cedre. Dels 35 hospitalitzats actuals, n’hi ha 27 a planta -on de matinada ha mort una dona- i vuit a l’UCI, set dels quals estan ventilats mecànicament.

El SAAS ha explicat també que aquest dimecres s’han dut a terme proves de detecció a cinc residents del Cedre perquè presentaven uns símptomes lleus. La resta de residents i professionals del centre sociosanitari seran cribrats aquesta setmana en el marc de les proves periòdiques marcades pels protocols de Salut.

En global, durant tota la pandèmia s’han detectat formalment 3.811 casos de coronavirus, dels quals 1.666 en aquesta segona onada de la crisi sanitària. Han mort 63 persones, deu de les quals en aquesta denominada segona onada, en què la taxa de letalitat és de 0,3, contra l’1,6 de la primera fase de la crisi. El titular de Salut ha explicat que aquesta darrera setmana s’han fet 9.996 PCR/TMA per cada 100.000 habitants, una mica menys que els anteriors set dies, atès que l’‘stop lab’ mòbil ha passat d’Encamp a Escaldes i durant uns dies va fer una aturada tècnica.

Comentaris (3)

Trending