Catalunya obre la porta a ‘suavitzar’ el confinament nocturn

El conseller d'Interior en funcions de la Generalitat, Miquel Sàmper diu que "hi ha marge" per canviar-ho a les 23h00, per exemple

Comentaris

El conseller d'Interior en funcions de la Generalitat, Miquel Sàmper durant l'entrevista.
El conseller d'Interior en funcions de la Generalitat, Miquel Sàmper durant l'entrevista. 324

El conseller d'Interior en funcions de la Generalitat, Miquel Sàmper ha obert la porta a 'suavitzar' el confinament nocturn abans que s'acabi la vigència de l'estat d'alarma, el 9 de maig, ja que ara mateix el govern català ha optat per l'opció més restrictiva i "hi ha marge" per canviar-ho a les 23h00, per exemple. Sàmper ho ha dit aquest diumenge al canal 324. Aquest dilluns s'aixeca el confinament comarcal.

El Procicat estudia permetre als restaurants servir sopars primer a les terrasses i després a l'interior.  Sàmper també ha dit que el Govern català treballa en una desescalada asimètrica que pot incloure mesures més dures per territoris com Lleida i més relaxades per regions com les Terres de l'Ebre. Es treballa  amb la idea que després dels mesos de calor ja no hi hagi nous episodis bruscos de pujada de contagis i que hi hagi una bona part de la població vacunada, "potser tindrem el 60% de la població vacunada", ha dit.  Aquest escenari i la situació actual de la pandèmia farà canviar la manera de fer-hi front.

Segons Sàmper ha de ser diferent a les tres primeres onades. "El paradigma d'ara obro ara tanco... Hauríem de tenir altres elements basats en la resiliència. No hauria de ser mai més aquest paradigma que hem tingut fins ara".  Amb tot, el conseller demana precaució i veure l'evolució de les dades, ja que encara hi ha "elements que se'ns escapen" com les noves variants i l'efectivitat de les vacunes en aquestes variants. 

Comentaris

Trending