Catalunya no prolongarà el confinament nocturn

Budó ha descartat mantenir mesures ‘excepcionals’ a partir del 9 de maig, amb la finalització de l’estat d’alarma a Espanya

La consellera de Presidència, Meritxell Budó.
La consellera de Presidència, Meritxell Budó.

Merixtell Budó, consellera de la Presidència, ha confirmat que Catalunya no prolongarà el confinament nocturn a partir del 9 de maig. Budó ha descartat mantenir qualsevol de les mesures ‘excepcionals’ una vegada finalitzi l’estat d’alarma a Espanya, sempre i quan les dades sanitàries continuïn a la baixa.

Budó ha explicat, a una entrevista televisiva, que no allargaran cap mesura que no sigui completament necessària. Tot i això, puntualitza que, de la Generalitat, es preparen en cas que calgui establir qualsevol restricció que supleixi el toc de queda. La setmana passada ja es va indicar que, per a fer-ho possible, es busca aprovar un marc normatiu, amb l’aval final d’un jutge, i un ‘text normatiu’ per fer-ho legalment. Es farien efectives en el cas que les dades empitjoraren.

Respecte al confinament perimetral actual, Budó no ha pogut confirmar que s’acabi, sinó que s’ha de valorar. La consellera ha volgut fer èmfasi en que qualsevol decisió final es prendrà tenint en compte les dades d’aquesta setmana i confiant que es mantinguin estables i a la baixa. Catalunya ha tingut uns registres epidemiològics similars al llarg de l’últim mes, després del repunt posterior a Setmana Santa, que han facilitat la valoració d’aquestes decisions de la Generalitat.

Comentaris (1)

Trending