Catalunya fa tancar totes les activitats a les 00.30 i limita les trobades a deu persones

Tots els esdeveniments culturals es faran asseguts i es recomana als ajuntaments que restringeixin platges i parcs per l'evolució de la pandèmia

Comentaris

Les noves mesures s'han presentat en roda de premsa.
Les noves mesures s'han presentat en roda de premsa. Altaveu

El govern català ha anunciat aquest dilluns noves mesures contra la propagació de la pandèmia de coronavirus. Es limiten les trobades socials i els horaris de les activitats que hauran d'acabar a dos quarts d'una de la matinada. Pel que fa a la restauració, finalitza a aquesta hora tant el servei a l'establiment com la recollida o serveis a domicili. Els esdeveniments culturals finalitzaran a aquesta hora com a màxim també i el públic haurà d'estar assegut.

 

Les noves mesures també limiten el número de persones: no es podran trobar més de 10 persones llevat que es tracti d'aquelles amb qui estem convivint. No es podran superar 10 persones en cap àmbit, ni públic ni privat, ni en interior ni en exteriors. No es pot menjar ni beure a la via pública, exceptuant els àpats en el marc d'activitats escolars. El govern també recomana als ajuntaments que limitin l'accés a parcs, platges i altres espais públics exteriors entre dos quarts d'una de la matinada i les sis del matí,  segons ha explicat la portaveu, Patrícia Plaja, en roda de premsa amb els consellers de Salut i Interior.

Les mesures no són fermes encara perquè han de ser avalades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja que alguna afecta drets fonamentals. En les últimes dues setmanes els indicadors de la pandèmia s'hagin disparat, especialment pel que fa als contagis. Això ha derivat en un creixement progressiu dels ingressos als hospitals, que ja són de prop d'un miler i d'un col·lapse en l'atenció primària. La nota positiva, però, és el bon ritme de la vacunació i la baixa xifra pel que fa a lesdefuncions. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena ha opinat que les mesures "garanteixen l'equilibri" entre l'activitat econòmica, social i emocional, i la situació sanitària, mentre que ha demanat "un esforç més" a la població.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, per la seva part, ha assenyalat que el focus de l'actual onada és "una interacció social sense protecció" i "relacionada amb l'oci o amb viatges de finals de curs". "Vaig pensar que hi hauria un repunt, però mai aquesta explosió de casos", ha reconegut. Tot i això, ha aclarit que no està "culpabilitzant ni estigmatitzant" sinó que "aquesta és la situació". Un segon element ha estat el creixement "explosiu" de casos. "No és similar al Regne Unit, tot i que ara també se'ls està disparant la corba".

 

Comentaris

Trending