La CASS ‘tomba’ les tarifes fixades pel Govern pel transport sanitari no assistit

El consell d’administració refusa el decret on s’establia les condicions per al finançament públic d’aquest servei, fins ara abonat pel SAAS, ja que considera que el cost seria massa elevat

Comentaris

Una ambulància d'ADP circulant per Andorra la Vella.
Una ambulància d'ADP circulant per Andorra la Vella. Toni Solanelles

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha donat carbasses a Govern a l’hora d’analitzar les tarifes proposades per al servei de transport sanitari no assistit. Les considera, ras i curt, excessives. La parapública s’ha de fer ara càrrec del finançament d’aquests trasllats, fins ara en mans del Servei d’Atenció Sanitària (SAAS), però considera que el preu marcat és massa elevat. Des del consell d’administració s’alerta de l’impacte que pot tenir en els números de l’entitat, ja que incrementaria de forma important el dèficit.

Així s’ha decidit en la reunió de l’òrgan de direcció que ha tingut lloc aquest dimarts. Sobre la taula hi havia el decret que estableix la nomenclatura i les condicions de finançament públic del transport sanitari no assistit. És a dir, el que es fa dona a persones que, per impossibilitat física o altres motius exclusivament clínics, no poden desplaçar-se del seu lloc de residència a un centre sanitari, sense que requereixin atenció mèdica durant el viatge.

Fins ara, aquest servei havia estat, financerament parlant, a càrrec del SAAS. Ara, passa a la CASS. Per establir-ho, cal aprovar aquest decret, que marca tant les tarifes com els requisits que s’han de complir perquè la companyia aboni el reemborsament corresponent. Una normativa que, però, no fa el pes als membres del consell d’administració.

Segons han indicat en un comunicat, el motiu és que les tarifes marcades són massa elevades. Així, apunten que el preu marcat són molt superiors als que inicialment, el passat juliol, els havia avançat Govern. Pel que fa al servei individual, suposarien un 12% que els números apuntats llavors. Encara per sobre se situa el cost del servei col·lectiu, fins a un 32%.

Per aquest motiu, el consell ha optat per no donar el seu vistiplau a les tarifes presentades. Des de l’òrgan s’ha alertat que hi ha “un sobrecost” que provocar un increment directe del dèficit de la branca sanitària de la CASS, ja que “no estar contemplat en el seu pressupost”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending